Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 14 februari 2006

An Evening With ART GARFUNKEL And His Band

Op zaterdag 17 juni komt Art Garfunkel met zijn band voor een avondvullend concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Tot 1970 vormde hij samen met Paul Simon het legendarische duo Simon & Garfunkel. Zijn solo carrière begon hij in 1973. De kaartverkoop van het concert van Art Garfunkel begint aanstaande zaterdag.

Met onvergetelijke hits als 'Mrs. Robinson', 'Bridge Over Troubled Water' en 'The Sound Of Silence' lieten Simon & Garfunkel een onuitwisbare indruk achter in de muziekwereld. Hun 'Createst Hits Collection' ontving de Grammy 'Lifetime Achievement Award' en werd het best verkopende album van een duo ooit. Terwijl Simon verantwoordelijk was voor het schrijven van de hits, was het de hoge tenor stem van Garfunkel die zo karakteristiek was voor hun muziek. Als solo artiest schakelde Art Garfunkel andere songwriters in waaronder Jimmy Webb en Randy Newman. In 1975 kwam zijn tweede en meest succesvolle solo album uit, 'Breakaway', waarop onder andere het nummer 'I Only Have Eyes For You'.

Terwijl Art Garfunkel begin jaren zeventig ook als acteur te zien was in films waaronder 'Carnal Knowledge' tegenover Jack Nicholson en 'Catch 22', publiceerde hij in 1980 een eigen poëzie collectie en begon hij een enorme wandeltocht dwars door Amerika. Na een rustperiode trok het oude verlangen naar concerten geven hem weer terug het podium op, zowel solo met zijn eigen band als incidenteel herenigd met Paul Simon. Dat laatste gebeurde in 1982 toen het duo opnieuw aan een gezamelijke tournee van een jaar begon, na een succesvol optreden van Simon & Garfunkel in New York's Central Park. Weer verder als solo artiest bracht Garfunkel meerdere albums uit en pakte de kans om samen met zijn band over de hele wereld op te treden met oude en nieuwe klassiekers. Zo ook op 17 juni in Amsterdam.

An Evening With Art Garfunkel And His Band
Zaterdag 17 juni 2006
Heineken Music Hall - Amsterdam ZO
Entree: EUR 49, EUR 46 en EUR 43 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (