Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 066

datum: 12 april 2006

Samen genieten van de leuke dingen van de stad
Amersfoortse Familiedagen: 17 en 18 juni

Op 17 en 18 juni a.s. organiseert de gemeente Amersfoort voor de tweede keer de Amersfoortse Familiedagen. In het genoemde weekend worden allerlei vrijetijdsvoorzieningen en -activiteiten in de stad extra in het zonnetje gezet. Deze activiteiten zijn vaak het hele jaar mogelijk, maar tijdens de Amersfoortse Familiedagen zijn veel daarvan gratis of met aantrekkelijke korting. Ook is vooraf reserveren in veel gevallen niet nodig. Amersfoorters en inwoners uit de regio wordt gevraagd hun familie, vrienden of kennissen uit te nodigen om samen te genieten van alle leuke dingen van de stad Amersfoort. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen kan men bij uitstek de verschillende gezichten van Amersfoort ontdekken. Er is van alles te doen op het gebied van historie, kunst en cultuur, natuur, sport en spel. Instellingen en organisaties presenteren zich met bijzondere workshops en diverse voorstellingen. Het aanbod is geschikt voor jong en oud.

Promotie toeristisch - recreatief aanbod in Amersfoort. Nog niet iedereen die in Amersfoort of omgeving woont, weet wat er allemaal te zien en te beleven is. Daarom willen de gemeente Amersfoort én de deelnemende organisaties het aanbod nog beter bekend maken. Niet alleen voor de eigen inwoners, maar ook voor bezoekers van buiten de stad. Samen met toeristische organisaties, bedrijven en culturele instellingen wordt ervoor gezorgd dat er op 17 en 18 juni een afwisselend activiteitenaanbod is.Veel toeristische en andere vrijetijdsvoorzieningen in de stad zijn heel geschikt om in gezins- of familieverband te bezoeken. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen worden daar de 'spotlights' opgezet. Het is in het weekend van 17 en 18 juni extra leuk om de stad aan anderen te laten zien.

Het programma

Historie

Amersfoort kent een rijke historie. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen kunnen bezoekers hier op verschillende manieren van genieten. Rondleidingen, rondwandelingen en rondvaarten geven een kijkje in de rijke geschiedenis van Amersfoort. De Koppelpoort is open, de OLV-toren kan worden beklommen en in de Mannenzaal kan een gesprekje worden aangeknoopt met gastelingen uit 1907.

Workshops

Scholen in de Kunst is bij velen bekend vanwege de jaarcursussen, maar tijdens dit weekend laten ze zien ook bijzondere eenmalige activiteiten te kunnen bieden. Daarnaast heeft Amersfoort creatieve inwoners met verrassende talenten. Een aantal van hen is bereid om bezoekers op 17 en 18 juni een - vaak gratis - workshop te bieden en deelnemers kennis te laten maken met hun vaak bijzondere vak of hobby. zoals chocolade maken door Joey Mercuur of maskers maken met echte maskermakers van maskerwerkplaats Lazzi. .

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur zijn niet weg te denken uit de Amersfoortse binnenstad. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen ontdekken bezoekers de bijzondere adresjes. Ze kunnen de Kunstkijkroute volgen langs meer dan 100 kunstenaars of een bezoek brengen aan de boekenmarkt in de bibliotheek.

Natuur

Amersfoort ligt in een gevarieerde groene omgeving, maar de stad heeft zelf ook prachtige groene parels. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen is er de gelegenheid om met de Waterlijn naar Park Randenbroek te varen om daar te genieten van een goed gevulde picknickmand van het Madammeke. Bovendien kunnen gezinnen met korting naar 'ontwaken met de dieren' in Dierenpark Amersfoort.

Voorstellingen

Ook tijdens de Amersfoortse Familiedagen is de binnenstad één groot podium. Niet alleen is er het Torenpopfestival, overal zijn voorstellingen gepland. Op de Hof onder andere Borra kindertheater, op de Groenmarkt bijvoorbeeld voorstellingen van Stadscarrousel en het Brabants Fietsharmonisch orkest trekt door de stad.

Sport en Spel

Actievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens de Amersfoortse Familiedagen. Spelen, sporten en wandelen. het kan allemaal! Zandkastelen bouwen bij Zandfoort aan de Eem, een GPS-wandeling, spelen (met korting) in Monkeytown of zwemmen in het Bosbad tegen een gereduceerd tarief.

Meer informatie?
Op www.amersfoortsefamiliedagen.nl staat het complete programma. Ook staan op deze website de prijzen vermeld en wordt vermeld voor welke activiteiten men zich vooraf op moet geven. Ook VVV Amersfoort (0900 11 22 364) kan deze informatie geven.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 43 55, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --