Ingezonden persbericht


PERSBERICHT THEATERGROEP EGLENTIER

Theatergroep Eglentier brengt ode aan Noël Coward

Theatergroep Eglentier speelt op 17, 18, 19, 20, 22 en 23 juni 2006 in het Seinwezen in Haarlem de revue Noël No Coward. Deze veelzijdige voorstelling wordt geregisseerd door Henk Paulusma. Het live-orkest staat onder de muzikale leiding van Fred Raps. De choreografie is in handen van Sandra van Baarsen-Snel.

Theatergroep Eglentier heeft regisseur Henk Paulusma gevraagd een voorstelling te maken met veel champagne en galakleding. Daar is deze ode aan Noël Coward uit voort gekomen. Paulusma heeft al verschillende voorstellingen, waaronder het prijswinnende stuk The Dresser en de musical The Boyfriend, met Theatergroep Eglentier gemaakt. Het jubileumstuk in 1999 Het uur waarop we niets van elkaar wisten van Peter Handke was zo'n succes, dat het in een aangepaste versie op reis is geweest naar Duitsland.

In de vorige eeuw was Noël Coward (1899-1973) in vooral Engeland en de Verenigde Staten een gevierd acteur, schrijver, componist, producent en regisseur. Deze alleskunner schreef ontelbare liedjes en vele toneelstukken, waarin hij vaak zelf de hoofdrol speelde. Ook regisseerde hij veel van zijn stukken en films zelf. Velen vonden dat zijn vlotte komedies het meer moesten hebben van scherpe dialogen dan van diepgang. Maar Coward's bitterzoete komedies zaten boordevol met onderhuidse kritiek op de Britse samenleving.

Theatergroep Eglentier zingt, danst en acteert zich door een groot deel van het oeuvre van Coward heen. Scènes uit toneelstukken en films worden afgewisseld met liedjes en dans begeleid door levende muziek.

Acts met ontroerende gesprekken, komische gesprekken, pijnlijke gesprekken. Coward laat de Eglentierspelers met snelle teksten met een fraaie ondertoon over hun wederzijdse en gezamenlijke relaties praten. Rode draad in de voorstelling is de toevallige ontmoeting van een brave huisvrouw en een eveneens getrouwde huisarts op een station. Het begint als een spontane onschuldige vriendschap, maar al snel slaat de vriendschap om in echte liefde. Dit alles in het Multifunctionele Seinwezen, dat voor deze gelegenheid omgebouwd wordt tot nachtclub met veel pluche en zitjes rondom een klein podium.

Noël No Coward door Theatergroep Eglentier
17 t/m 23 juni 2006 (m.u.v. woensdag 21 juni) om 20.15 uur in Het Seinwezen, Kinderhuissingel 2j in Haarlem. Regie: Henk Paulusma
Kaarten á E 10,- kunnen worden gereserveerd bij Loes Hofhuis via info@eglentier.nl of 023-5313115.