Vereniging Milieudefensie

Aankondiging

Amsterdam, 1 juni 2006

Gratis biologisch hapje en drankje voor fietsers De boer op: fiets naar de biologische boerderij!

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni kan iedereen een koe in de ogen te kijken, sla horen groeien of een varken in de modder zien relaxen. Dat weekend organiseert Milieudefensie fietstochten naar biologische boerderijen door heel Nederland. De tochten horen bij de landelijke Open Dagen die worden gehouden bij biologische boeren en tuinders van Biologica. Deelnemers kunnen de routes individueel fietsen of meerijden met een groep.

Milieudefensie, Biologica en de Natuurwinkels laten mensen op deze manier kennismaken met de biologische landbouw in Nederland. Langs de fietsroutes kunnen bezoekers afstappen om de biologische praktijk zelf te bekijken, bij boeren en boerinnen die werken aan een goed en diervriendelijk product, zonder gif, kunstmest of gentech.

Mensen die meedoen met de fietstochten van Milieudefensie krijgen van de Natuurwinkels een tasje met een biologisch hapje en drankje voor onderweg.


---

Wat: Ga de boer op: fietstochten naar opengestelde biologische boerderijen
Wanneer:Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni Waar: Vertrekpunten in zo'n vijftig plaatsen door heel Nederland


---

Iedereen kan gratis meedoen aan de fietstochten. Voor publieksinformatie, het overzicht van fietstochten, vertrekpunten en routebeschrijvingen kunt u kijken op www.gadeboerop.nl U kunt ook bellen met de Milieudefensie Servicelijn 020 - 6262620

Voor pers informatie (

Vereniging Milieudefensie