Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Op de pedalen door de waterrijke waard

logo_small.jpg (6 Kb) `Samen naar goed water in de Krimpenerwaard' organiseert op 17 juni een fietsdag waarvoor u van harte uitgenodigd bent. U kunt kiezen tussen een westelijke en oostelijke route. Beide routes zijn ± 25 km en komen langs leuke bezoekplaatsen. Er is onderweg dan ook veel te beleven. Zo kunt u varen in een schouw, een gemaal bezichtigen, een korte wandeling maken door een natuurgebied en vogels spotten. De jongere fietsers kunnen genieten van een ponyritje en allerlei spelletjes.

De bezoekplaatsen worden opgesteld door de organisaties die samen werken aan goed water in de Krimpenerwaard. Elke organisatie heeft binnen het samenwerkingsverband zijn eigen bijdrage. Gemeenten zorgen bijvoorbeeld voor een goede riolering en het hoogheemraadschap voor niet te veel en niet te weinig water in de polder. Agrariërs hebben veel aandacht voor het onderhoud van sloten en het Zuid-Hollands Landschap verhoogt de natuurwaarden in gebieden. Alles bij elkaar een boeiende waterwereld die de inwoners van de Krimpenerwaard en omgeving van dichtbij raakt.

De fietsdag is van 10.00 tot 16.00 uur en deelname is gratis.

Routekaart
Alle inwoners van de Krimpenerwaard ontvangen woensdag 7 juni
-tegelijk met Het Kontakt- een uitnodiging op de deurmat. Daarin is een routekaart opgenomen. Een uitgebreidere routekaart is op 17 juni bij alle bezoekplaatsen op te halen. Hierin staat bijvoorbeeld ook waar er toiletten zijn en wat de afstanden tussen de bezoekplaatsen zijn.

Adobe Acrobat PDF Uitnodiging van de fietsdag (473 kb)