Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 6 juni 2006

De Stoker 15 jaar in beweging

De Stoker viert haar 15e verjaardag met een overzichtstentoonstelling van kunstenaars die hier de afgelopen jaren werkten: Mariëlle Buckinx, Eva DeCarlo, Salwa Jabli, Jorien Röling, Angeliki Tombros, Martie Kuiken, Bastiaan Meijer, Karen de Meijer en Timo de Smet.

De feestelijke open dag is op zaterdag 17 juni van 12.00 tot 18.00 uur. Met optredens vanaf 15.00 uur.
Doorlopend kunt u meedoen met het interactieve project 'Kunst in de Kast'. De tentoonstelling 'De Stoker 15 jaar in beweging' is nog te zien tot en met 1 juli 2006. Galerie De Stoker, Witte de Withstraat 124, Amsterdam, www.destoker.nl De galerie is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

De Stoker
De Stoker was 15 jaar geleden een tabakzaak. Een aantal kunstenaars betrokken het pand en maakten er een galerie en ateliers van. De buurt was nieuwsgierig want zoiets bestond er nog niet. In het begin kon je er nog oorbellen, lampen en vazen kopen. Inmiddels is de ruimte opgeknapt en vinden er projecten plaats, worden er installaties neergezet en weten steeds meer mensen De Stoker te vinden.

De Witte Ruijter
Dit inspireerde Stadsdeel de Baarsjes later om in deze straat ateliers te subsidieren in het kader van de Witte Ruijter. De buurt is inmiddels haar naam aan het vestigen als culturele hotspot. Tientallen kunstenaars hebben de laatste jaren ateliers betrokken in de straat.



Ingezonden persbericht