Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 juni 2006, no.167

Nationale Korfbal Dag bij Eindhovense korfbalvereniging DSC

Zaterdag 17 juni 2006 strijden twaalf Nederlandse teams in Eindhoven om het Nederlands kampioenschap korfbal tijdens de Nationale Korfbaldag (NKD). Korfbalvereniging DSC, gevestigd op Sportcomplex Eindhoven-Noord aan de Vijfkamplaan organiseert deze Nationale Korfbaldag.

Faciliteiten voor topsport en breedtesport
Korfbalvereniging DSC treedt op 17 juni aanstaande op als organisator en gastheer. Zij maken daarbij gebruik van de uitstekende faciliteiten en de ondersteuning van Sportcomplex Eindhoven-Noord. De gemeente Eindhoven heeft op dit sportcomplex enkele jaren geleden als eerste in Nederland drie kunststof korfbalvelden aangelegd wat een behoorlijke impuls heeft gegeven aan de uitbouw van de vereniging en het realiseren van hun topsportambities. Een groep van 125 korfbalvrijwilligers werkt met het korfbalverbond en het team van het sportcomplex samen om de Nationale Korfbal Dag tot een succes te maken. Rondom het hoofdveld wordt een tijdelijke tribune gebouwd. Verder is er speciaal promo-dorp, een aparte ontvangst voor VIPâ s en kan men genieten van een hapje en een drankje.

Programma
Er wordt in zes verschillende categorieën gestreden om het Nederlands kampioenschap. Het speelschema ziet er als volgt uit: C-jeugd 11.00 uur
B-jeugd 12.30 uur
A-jeugd Dames 14.10 uur
A-jeugd 16.00 uur
Senioren Dames 17.50 uur
Senioren 19.45 uur
Bij een verlenging kan het speelschema mogelijk uitlopen.

Kosten / informatie
Zitplaatsen kosten Euro 7,50 (volwassenen) en Euro 6,00 (kinderen t/m 15 jaar en 65+); staanplaatsen kosten Euro 6,00 (volwassenen) en Euro 4,00 (kinderen t/m 15 jaar en 65+). Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de hoofdingang van korfbalvereniging DSC aan de Vijfkamplaan 2-4 te Eindhoven.