100 Oldtimers voor 100 jaar Alzheimer

Stichting alzheimer nederland

Na het succes van de voorgaande jaren, organiseert de Stichting Alzheimer Nederland op zaterdag 17 juni 2006 haar derde oldtimerrally. Onder het motto 'Oud voor oud' - oude auto's voor oude mensen - rijden honderd klassieke auto's voor het goede doel. Deze unieke rally wordt gereden binnen een extra bijzonder kader: het is dit jaar namelijk honderd jaar geleden dat de Duitse wetenschapper Alois Alzheimer de naar hem genoemde ziekte voor het eerst beschreef.

Hoewel de ziekte van Alzheimer elke dag onze aandacht verdient, staat Alzheimer Nederland in 2006 extra stil bij wat er in de afgelopen eeuw aan ontdekking en ontwikkeling heeft plaatsgevonden op het gebied van de ziekte. Ook kijken we vooruit naar de toekomst, waarin wij hopen weer nieuwe stappen te kunnen zetten als het gaat om onderzoek naar en begeleiding van mensen met de ziekte van Alzheimer.

De rally, met zeer bijzondere klassieke auto's, voert langs diverse historische locaties in Gelderland en Overijssel. De AMAC, organisator van onder andere de Gelderse Valleirit en 'de Nacht om de Lange Jan', zorgt voor een interessante toer in twee klassen. De toerklasse, eenvoudig te navigeren onder lage tijdsdruk, en de sportklasse waarin de uitdaging sportiever is en waar de deelnemers geconcentreerd moeten navigeren. De keuze is aan u!

Om verzekerd te zijn van een plaats in dit bijzondere deelnemersveld, moet u er snel bij zijn, want er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Het aantal inschrijvingen is maximaal 100. U kunt zich aanmelden via onze website www.alzheimer-nederland.nl/rally of via T 030 - 659 69 15.

Alzheimer Nederland is de organisatie voor mensen met dementie en hun familie. Meer informatie over 100 jaar Alzheimer vindt u op: www.alzheimer-nederland.nl.

De rally wordt mede mogelijk gemaakt door Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken.


Noot voor de redactie,