Gemeente Amsterdam



Groene zomeractiviteiten in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer

9 juni 2006
-
Oost/Watergraafsmeer

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer organiseert ook deze zomer weer verschillende activiteiten waarbij bewoners de natuur in het stadsdeel beter kunnen leren kennen. Bijvoorbeeld door een fietstocht langs het Ecolint of een bezoek aan de binnentuinen in de Dapperbuurt. Het stadsdeel wil met deze activiteiten de natuur en het milieu dichter bij de bewoners brengen. Verder start in het Oosterpark een interessante wandeling langs oude bomen.

Op zaterdag 17 juni 2006 is er een gratis excursie langs het Ecolint dat door stadsdeel Oost/Watergraafsmeer loopt. Het Ecolint loopt van de Nieuwe Meer tot het Nieuwe Diep, dwars door de Watergraafsmeer. Dankzij deze natuurstrook van water en speciale oevers kunnen dieren zoals salamanders en kleine zoogdieren gemakkelijk van het ene groengebied naar het ander trekken. Ecolint

De fietstocht start om 13.00 uur bij de poort van park Frankendael aan de Middenweg. Er worden geen grote afstanden gefietst, iedereen is welkom, groot en klein. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Op 16 september 2006 wordt deze tocht nogmaals georganiseerd.

Openstelling vijf tuinen in de Dapperbuurt

Ook op zaterdag 17 juni 2006 zijn er gratis rondleidingen in de binnentuinen aan de Commelinstraat/ Wagenaarstraat, Eerste Van Swindenstraat/ Wagenaarstraat, Commelinstraat/Wagenaarstraat, Pieter Vlamingstraat/Von Zesenstraat en de straattuin op de hoek Pontanusstraat/Wagenaarstraat.

De Dapperbuurt herbergt verassende groene oases tussen de woningen. Opentuindag Verborgen voor de straat en nu open voor publiek. Ontvangst met koffie en thee vanaf 12.00 uur bij het tuinhek aan de Pontanusstraat 26. Vervolgens zijn er om 13.00 uur en om 16.00 uur rondleidingen onder leiding van bewoners.

Wandeling langs oude bomen in oostelijk Amsterdam

Zaterdag 1 juli 2006 is er een interessante wandeling langs oude bomen. De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang van het Oosterpark aan de Linnaeusstraat en eindigt rond 16.00 uur in de Hortus bij het Wertheimpark. Onderweg zijn niet alleen fysiek oude bomen te zien, maar ook oude boomsoorten die al voorkwamen in het Juratijdperk. Het IVN Amsterdam organiseert deze wandeling. Oudste boom

Wedstrijd mooiste geveltuin

Ook dit jaar organiseert het stadsdeel weer een geveltuinenwedstrijd. Mooie geveltuintjes kunnen worden genomineerd vóór 21 juni. Dit kan per brief aan stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, t.a.v. Marijn van der Weijden, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam of per e-mail aan mvanderweijden@oost-wgm.amsterdam.nl. Een deskundige jury beoordeelt de tuintjes eind juni. De winnaar wordt bekend gemaakt in het Stadsdeelmagazine van oktober.

Iedereen met een geveltuin kan meedoen met de wedstrijd. Bewoners die nog geen geveltuintje hebben, kunnen deze gratis aanvragen bij het Loket vergunningen aan de Linnaeusstraat 89, of via www.oost-watergraafsmeer.nl (let op: aan een geveltuin zijn onderhoudsverplichtingen verbonden).