Gemeente Kerkrade

12-06-2006

12.06.06: Mini-wk voetbal op markt in Kerkrade

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni aanstaande wordt op de markt in Kerkrade een mini-wk voetbal gehouden. Teams uit de hele euregio - Duitsland, België en Nederland - strijden voor een plaats in een Logo 'Jong zijn in Limburg'. finalepoule. Het toernooi start allebei de dagen om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. De organisatie van het evenement ligt bij de gemeente Kerkrade en de KNVB. Wethouder Frans Krasovec van sport opent zowel op zaterdag als op zondag de toernooidag.

Op zaterdag spelen teams die bestaan uit zowel jongens als meisjes in de leeftijd tot 8 jaar. De zondag is helemaal gereserveerd voor meisjes tot 13 jaar. De reden hiervoor is dat het damesvoetbal snel aan populariteit wint en de snelst groeiende afdeling binnen de KNVB is. De teams spelen 4 tegen 4 verdeeld over twee velden.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Deputé Odile Wolfs is vorig jaar veel in Kerkrade geweest voor het FIFA Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar en heeft destijds gesteld dat op dit voor Limburg en speciaal voor Kerkrade zo succesvol verlopen toernooi een vervolg zou moeten komen op het gebied van sportstimulerende initiatieven. Dit mini-wk past erg goed in deze gedachte.