Ingezonden persbericht


-persbericht-

8e SkeelerRonde Zaanstad trekt toppers naar de Zaanstreek

Het is alweer de achtste keer dat in Zaanstad de SkeelerRonde van start gaat. In 1999 werd de ronde voor het eerst verreden. Het 25-jarig bestaan van de Gemeente Zaanstad was de aanleiding voor deze skeelertocht die zich in zeer korte tijd een internationale status heeft verkregen en is opgenomen in de door de SBN nieuw opgezette Holland Inline Cup. Ook dit jaar zullen er weer internationale skeelers aan de start verschijnen zoals de winnaar van de afgelopen vier jaar Cedric Michaud en een aantal sterke Belgen. Vele toppers uit Nederland zullen eveneens hun gezicht laten zien zoals de nummers een tot en met drie van de tijdens het Pinksterweekeinde gehouden NK in 't Veld resp. Gary Hekman, Arjan Smit en Roy Boeve. Het zal zeker een spannende strijd worden op 17 juni a.s. als de marathoncracks de Zaanstreek doorkruisen.

Mooiste parcours van Nederland

De A- en B-rijders die zijn ingeschreven bij de Skatebond Nederland gaan om 18.00 uur van start en rijden het ongeveer 33 kilometer lange parcours twee keer. Rond 18.55 uur zullen deze rijders voor de eerste keer de finish op de Peperstaat in Zaandam passeren. De finish wordt rond 19.50 uur verwacht. Uiteraard verwacht de organisatie weer een boeiende strijd om de bokaal van Zaanstad, die veelal pas op de Peperstraat zal worden beslist. Door veel rijders wordt gezegd: "Het is het mooiste parcours van Nederland." Slingerend door alle zeven kernen van Zaanstad doet hen dat denken aan de 'elfstedentocht' maar deze keer in Noord-Holland. Verder zullen bij de wedstrijd de klassen C1/V1/D1 en C2/V2/D2 van start gaan.

Michaud weer op herhaling in Zaanstad?

Vier keer al won Cédric Michaud de 66 kilometer lange Ronde van Zaanstad. Met de uiterst sterke Nederlandse bezetting is het de vraag of de Fransman dit jaar weer zo ver gaat komen. Na het marathonschaatsen van afgelopen winter richt de Fransman zich steeds meer op het langebaanschaatsen. Michaud is bijzonder gecharmeerd van het 33 kilometer lange parcours in Zaanstad en probeert vaak al bij begin van de wedstrijd een ontsnapping te forceren. ,,Ik kies altijd de aanval en als er dan niemand mee gaat, moet je wel alleen door. Een wedstrijd zoals in Zaanstad is dan wel heel zwaar als je alleen moet rijden, maar als het lukt dan maakt dat de overwinning natuurlijk nog mooier ", aldus Michaud.
Bij de dames ging de overwinning vorig jaar naar de Belgische Hilde Goovaerts en maakte met name ook Janneke Hut een heel sterke indruk en ook zij hebben wederom hun zinnen gezet op die grote omloop van 33 kilometer door Zaanstad.

Businessrace

Dit jaar zal voor de zesde keer in successie de Businessrace worden verreden. De Businessrace is voor veel bedrijven een prima gelegenheid om op sportief gebied een gezamenlijke prestatie te leveren. Teams van verschillende bedrijven bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf personen. Het voordeel dat de businessteams hebben is dat ze in de voorste groep van start gaan, dus voor de grote groep toerrijders. Ook krijgen de bedrijven een fraaie herinnering aan de tocht en wordt er voor een teamfoto gezorgd. Een mooi aandenken aan de SkeelerRonde Zaanstad. Op dit moment hebben zich bij de organisatie al een 14-tal Teams aangemeld en dat is meer dan ooit. Onder hen:. NV Afvalzorg , Bakkerij Aad Brakenhoff, Bonarius Verwarming ,Clusius College,Flying Nurses , Heijmans,GP Groot, KPN, Regiocollege Zaanstreek Waterland , Right To Play en gemeente Zaanstad

Deelnemers uit heel Nederland

Uit vrijwel alle Nederlandse provincies alsmede uit België en Frankrijk zullen a.s. zaterdag deelnemers aan de start verschijnen. Het merendeel van de deelnemers komt echter uit Noord-Holland. Van de toerrijders zal ongeveer 40% uit de Zaanstreek afkomstig zijn maar ook uit Staphorst, Groningen, Dedemsvaart, Heerenveen en Zierikzee komt men naar Zaandam. In totaliteit zullen ruim duizend skaters van start gaan.

Right To Play

Ook Right To Play doet mee aan de SkeelerRonde Zaanstad. Hiermee vestigt de stichting op sportieve wijze de aandacht op sport- en speelmogelijkheden van kinderen in ontwikkelingslanden. Sport en spel leveren een bijdage aan de emotionele en sociale ontwikkeling van deze kinderen. Ieder kind heeft het recht om te spelen. Right To Play is een humanitaire organisatie, opgericht door viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Johann Olav Koss, gedragen door vrijwilligers en topsporters. Diverse A-rijders waaronder Martijn Kromkamp en een businessteam zullen zich gedurende de 8e SkeelerRonde Zaanstad inzetten voor deze sympathieke stichting. Informatie is te verkrijgen op www.righttoplay.nl.

Toertocht
De toerrijders leggen het 33 km lange parcours één keer af. De tocht is toegankelijk voor personen van 16 jaar en ouder. Personen jonger dan 16 jaar kunnen de tocht alleen rijden onder begeleiding van een volwassene. Men dient er wel rekening mee te houden dat men zich goed beschermt. Een valhelm is verplicht, maar daarnaast adviseert de organisatie het dragen van pols- en elleboog bescherming. Voor de veiligheid wordt gezorgd door een honderdtal vrijwilligers en politieagenten die kruispunten verkeersvrij zullen houden. De medewerkers van het Rode Kruis zullen langs de route staan om in geval van calamiteiten te kunnen ingrijpen. De organisatie prijst zich gelukkig met het meerijden van een aantal Flying Nurses die ter plekke hulp kunnen verlenen bij problemen. Dit allemaal met het doel het parcours voor de deelnemers zo veilig mogelijk te maken.

De start vindt plaats op de Peperstraat te Zaandam om 19.30 uur. Er zal in drie groepen worden gestart. Als eerste gaan de businessteams van start, gevolgd door de voor-ingeschreven toerrijders. Daarna zal om 19.35 uur de derde groep toerrijders van start gaan. Het indelen in meerdere startgroepen is gedaan om ook de veiligheid bij de start te waarborgen.

De eerste toerrijders worden rond 20.05 uur bij de finish verwacht. De finish wordt uiterlijk 22.00 uur gesloten.

Start 2e Ronde Finish
A+B-rijders : 18.00 18.55 19.45 - 20.00
C1/V1/D1 : 18.05 - 19.10 - 19.40
C2/V2/D2 : 18.15 - 19.15 - 19.25
Toertocht 14&33km : 19.30 - 20.45 - 21.55 voor-inschrijvers Toertocht 14&33km : 19.35 - 20.50 - 22.00 na-inschrijvers

Na-inschrijving
Aanmelden voor de toertocht kan op de dag zelf vanaf 17.30 uur in Sporthal De Vang te Zaandam. De inschrijving sluit om 19.15 uur en de kosten bedragen E 15.00, inclusief huur transponder. De kosten voor het Rondje HalfOm bedragen E 12,50. Deze na-inschrijving is alleen mogelijk voor de toerrijders!

Informatie
Op de website www.skeelerronde-zaanstad.nl is uitgebreide informatie te vinden. Voor nadere informatie belt u met Stichting SkeelerRonde Zaanstad te Heiloo: 072-5338136.

-einde persbericht-

Hans Bregman
072-5338136
hans.bregman@lechampion.nl

---- --
Betreft: Uitnodiging 8e SkeelerRonde Zaanstad

Heiloo, 12 juni 2006

Geachte (sport)redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de 8e SkeelerRonde Zaanstad van 17 juni a.s.

Datum : zaterdag 17 juni 2006
Ontvangst : 17.30 uur

Plaats : Adecco, Peperstraat te Zaandam

Wilt u aanwezig zijn, dan vragen wij u dringend bijgevoegd antwoordformulier uiterlijk woensdag 14 juni a.s. (voor 12.00 uur) terug te faxen/mailen Alleen in dat geval bent u verzekerd van een eventueel gewenste plaats in de pers/fotografenauto

Het programma voor 17 juni ziet er als volgt uit:

17.30 uur : Ontvangst pers bij Adecco
18.00 uur : Start A- en B-rijders
18.05 uur : Start C1/V1/D1
18.15 uur : Start C2/V2/D2
19.30 uur : Start businessteams en toerrijders
20.30 uur : Prijsuitreiking en afsluitende persconferentie bij Adecco

Wij hopen u tijdens de 8e SkeelerRonde Zaanstad te mogen begroeten.

Met sportieve groet,

Hans Bregman
namens het bestuur van Stichting SkeelerRonde Zaanstad

8e SkeelerRonde Zaanstad

AANMELDING 8e SKEELERRONDE ZAANSTAD 2006

NAAM :

ORGANISATIE :

POSTADRES :

TELEFOON :

E-MAIL :

Graag maak ik gebruik van onderstaande faciliteiten tijdens de skeelerronde (s.v.p. aankruisen):


. Perskaart

. Persauto wedstrijdskaters (A- en B-rijders)
. Persvak bij start en finish

Bijzonderheden:

Dit formulier graag uiterlijk 14 juni voor 12.00 uur faxen/mailen aan: Stichting SkeelerRonde Zaanstad: 072 - 5339398 of mail aan info@skeelerronde-zaanstad.nl Algemene Informatie SkeelerRonde Zaanstad

Grote belangstelling voor SkeelerRonde Zaanstad
Op 17 juni a.s. wordt voor de achtste keer de SkeelerRonde Zaanstad gehouden. De tocht, die langs alle zeven kernen van Zaanstad voert, kan ook dit jaar weer rekenen op een grote belangstelling. Het aantal voorinschrijvingen overtreft dat van vorig jaar en bij een mooie zonnige dag mag de organisatie rekenen op honderden extra aanmeldingen. In totaal worden meer dan duizend skaters verwacht.

Parcours
De start en finish van de 8e SkeelerRonde Zaanstad is op de Peperstraat in het hartje van Zaandam. Vanaf de Peperstraat gaat de route via de Twiskeweg, de Watering en De Waal. De skaters passeren de Zaanse Schans en rijden vervolgens via de Provincialeweg en de Wandelweg naar en door Assendelft (halfkoers). Tot slot skaten ze langs de Nauernasche Vaart weer richting het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat. Om verkeerstechnische redenen geldt een tijdslimiet bij de toerrijders van 2,5 uur, zodat de finish om 22.30 uur wordt gesloten.

Inschrijven

Voor na-inschrijving kan men terecht in Sporthal De Vang, Koningsgeelstraat 1 te Zaandam. Vanaf 18.00 uur kan men zich hier melden voor deelname; de kosten bedragen E 15,00 p.p.

Starttijden
Om een vlotte doorstroom te garanderen, zullen de skeelers in verschillende groepen starten. Het schema ziet er als volgt uit: Start 2e Ronde Finish
A+B-rijders : 18.00 18.55 19.45 - 20.00
C1/V1/D1 (D1 =dames1) : 18.05 - 19.10 - 19.40
C2/V2/D2 : 18.15 - 19.15 - 19.25
Toertocht 14&33km : 19.30 - 20.45 - 21.55 voor-inschrijvers Toertocht 14&33km : 19.35 - 20.50 - 22.00 na-inschrijvers

Vanaf 19.10 uur kan de finish worden verwacht van de gecombineerde klasse C1/V1/D1. De eerste A-rijders zullen rond 19.45 uur de finish passeren.

Internationale deelname
De wedstrijd is opgenomen in de Univé Holland Inline Cup waardoor internationale deelname gegarandeerd is.Voorts starten vele nationale toppers zoals de nummers 1, 2 en 3 van het NK Gary Hekman, Arjan Smit en Roy Boeve. Martijn Kromkamp en 4 voudig winnaar van SkeelerRonde Zaanstad Cédric Michaud zullen tevens akte de presence geven.

Businessrace
Evenals vorige editie is er wederom een businessrace georganiseerd. Voor veel bedrijven een prima gelegenheid om op sportief gebeid een gezamenlijke prestatie te leveren. Dit jaar zijn weer van de partij: NV Afvalzorg , Bakkerij Aad Brakenhoff, Bonarius Verwarming , Clusius College,Flying Nurses , GP Groot, Heijmans, KPN, Regiocollege Zaanstreek Waterland, Right To Play en gemeente Zaanstad.

Nadere inlichtingen en/of elektronische foto's kunt u opvragen bij SkeelerRonde Zaanstad, Hans Bregman tel. 072-5338136, hans.bregman@lechampion.nl of www.skeelerronde-zaanstad.nl

---- --