Ingezonden persbericht


Sterren scheppen ijs voor SOS-Kinderdorpen

Een ijsje kopen van Hans van Breukelen of Yvonne van Gennip?

Woerden, 13 juni 2006 - De Nederlandse ambachtelijke ijsbranche zet zich deze zomer in voor SOS-Kinderdorpen. Zo'n 75 Nederlandse ijsbereiders proberen samen met verschillende acties een bedrag van minimaal E 25.000,- in te zamelen. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de bouw van een SOS-Kinderdorp voor weeskinderen in de omgeving van Morelia (Mexico). Zo wordt zaterdag 17 juni aanstaande door Yvonne van Gennip SOS-ijs geschept bij IJssalon Florence in Nederweert, IJssalon Clevers in Grubbenvorst en IJssalon de Dames in Oirschot. Yvonne van Gennip is ambassadrice van de ambachtelijke ijssector en SOS-Kinderdorpen. In de middag zal de Olympisch kampioene vervolgens afreizen naar IJssalon Kees in Geldrop om daar ijs te scheppen. Hier zullen ook Wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou en Europees Kampioen Hans van Breukelen achter de ijsvitrine plaatsnemen voor het goede doel.

Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk speciaal ijs te verkopen voor het goede doel. De sterren worden tijdens het ijs scheppen in IJssalon Kees - IJssalon van het jaar 2005 - op de voet gevolgd door RTV10/Royaal TV. De gehele opbrengst van de speciale ijsjes die door de sterren worden geschept, komt ten goede van SOS-Kinderdorpen.

Onder het motto 'Geert schept ze fluitend...voor SOS-Kinderdorpen' zal vanaf 14.30 uur Geert Chatrou als eerste Wereldkampioen Kunstfluiten 2004 & 2005 achter de vitrine plaatsnemen. Ook rond deze tijd zal drievoudig Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip acte de présence geven in Geldrop. Zij gaat de hele dag op tournee langs verschillende zuidelijke ijssalons en heeft als thema: 'Yvonne schept ze op glad ijs...'.

Namens RTV10/Royaal TV komt nieuwspresentatrice Nens Janssen scheppen voor het goede doel onder de noemer: 'Nens schept ze actueel...voor SOS-Kinderdorpen'. De zender zal tevens opnamen maken van deze middag, die in de nieuwsuitzendingen worden meegenomen. Het ligt in de verwachting dat ook het gemeentebestuur van Geldrop-Mierlo nog een vertegenwoordiger afvaardigt, die de nodige ijsjes komt scheppen. Omstreeks vier uur komt Europees kampioen Hans van Breukelen nog een aantal ijsjes meescheppen onder het motto 'Hans schept ze uit de korte hoek...'.

Aansluitend hierop zal Hans van Breukelen de cheque in ontvangst nemen met de opbrengst van deze speciale middag. Een unieke kans om zaterdag naast het 'gewone' overheerlijke ijs van IJssalon Kees een ijsje te kopen bij één van de aanwezige prominenten en daarbij een bijdrage te leveren aan het goede werk van SOS-Kinderdorpen. Lekker smullen en ook nog wat betekenen voor kinderen elders in de wereld, die elke hulp goed kunnen gebruiken. Ook op deze wijze blijft ijs van Kees (h)eerlijk genieten.

|                                                                       |
|Noot voor de redactie -