IT-ers hebben het weer voor het zeggen

Zylom

Eindhoven 13 juni 2006.
Met een aantrekkende arbeidsmarkt wordt goed personeel werven steeds lastiger. Het van origine Eindhovense internetspelletjes bedrijf Zylom (www.zylom.com) heeft steeds meer last van een krappe IT arbeidsmarkt en heeft daarom besloten haar wervingsmethode aan te passen. Op zaterdag 17 juni a.s. organiseert Zylom een open dag waarbij potentiële kandidaten alle ins en outs van het bedrijf kunnen leren kennen. Onder het motto 'Have fun' worden verschillende workshops gegeven waarin vele facetten van het maken van internetgames worden uitgelicht.

Rutger Peters (Area Vice President PC Games Europe): 'In een situatie van veel vraag en weinig aanbod bestaat het gevaar dat kandidaten onder druk een verkeerde keuze maken. Wij willen ondanks de krapte, potentiële werknemers laten zien wat ze kunnen verwachten als ze bij Zylom komen werken. Dit heeft zowel voor de werkgever als voor de kandidaat grote voordelen'.

Zylom is recentelijk overgenomen door het Amerikaanse Real Networks en groeit momenteel erg hard.

'We hebben vele nieuwe innovatieve projecten op stapel en daarvoor zoeken we gekwalificeerd, en zeker niet minder belangrijk, gemotiveerd personeel dat past in de Zylom bedrijfscultuur'zegt John van Vroenhoven (Director of Product). ' Met name op het gebied van Grafisch design en Web- en Softwaredevelopment, waarbij programmeertalen zoals Java en C++ vereist zijn, is een grote schaarste.
Een simpele advertentie in de krant en op recruitingsites levert soms gewoon geen reactie meer op. Met een laagdrempelige, informele open dag hopen we een groot aantal mensen te ontvangen die uit nieuwsgierigheid komen kijken'.

Om deze mensen te werven wordt deze week fors in kranten en on line geadverteerd. Ook wordt een beroep gedaan op het netwerk van bestaande werknemers om een viral marketing effect te bereiken. 'Een zogenaamde gouden tip levert Zylom werknemers een weekendje weg op'.

Toch is Zylom niet bang dat het met deze manier van werven een nieuwe periode van recruiting inluidt, waarbij incentives aan kandidaten moeten worden weggegeven bij het tekenen van een arbeidscontract. 'Wij denken eerder lange termijn en bieden kandidaten liever een goede toekomst met uitstekende doorgroeimogelijkheden, dan een dikke auto of forse bonussen. We zullen echter wel creatief moeten blijven om op te vallen en de juiste mensen te vinden'.

Zylom heeft momenteel 15 vacatures in diverse disciplines. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.zylom.com/jobs. Tevens is daar meer informatie te vinden over de Have Fun Day en de verschillende vacatures.