Gemeente Zaanstad

Zonnestroomsystemen en zonneboilers met hoge gemeentelijke en provinciale subsidies Zaterdag 17 juni: Energiemarkt 'Actie Zonnig Zaanstad'
09-06-2006

Meewerken aan een duurzame toekomst en energie(kosten) besparen?

Zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur organiseert de gemeente Zaanstad en vijf installateurs in de aula van het Saenredam College, Elvis Presleylaan 1, in Zaandijk een energiemarkt. Op deze markt kunnen Zaanstedelingen informatie krijgen over zonnestroomsystemen en zonneboilers en ze ook aanschaffen met hoge subsidiekortingen. Zaanstad en de Provincie Noord-Holland geven samen EUR 1.500,- subsidie per pakket. Per huishouden kan maximaal EUR3.000,- subsidie verstrekt worden. Voor 100 pakketten is subsidie beschikbaar.

Voor een goed advies is het handig een foto van het dak mee te nemen waarop het systeem moet komen. De aangeboden systemen zijn in principe overal toepasbaar, maar in bijzondere gevallen, zoals in een beschermd dorpsgezicht of op een monument, kan een vergunning nodig zijn. De gemeente informeert u hierover.

Het volgnummer dat bezoekers bij de ingang krijgen, is bepalend voor de plek op de inschrijflijst. Ook na afloop van de energiemarkt zijn aanmeldingen voor een zonnestroomsysteem of -boiler mogelijk. Het gemeentelijke nummer is 075-681 69 58.

Maar... wacht niet te lang. Het subsidiebedrag is niet oneindig. Op is op!