Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


32 ouderenwoningen en dienstencentrum in de Rivierenbuurt

Woonstichting De Key, Stichting Ouderenzorg Rivierenbuurt en stadsdeel ZuiderAmstel houden op zaterdag 17 juni een open huis in het nieuwe wooncomplex de Aquinohof (met o.a. 32 ouderenwoningen) en het bijbehorende dienstencentrum de Berlage. Van 10 uur tot 16 uur zijn buurtbewoners en andere belangstellenden welkom om het in aanbouw zijnde gebouw van binnen te bekijken.

Op de open dag kunnen bewoners informatie krijgen over de 24 vrije sector huurwoningen en 10 sociale huurwoningen van De Key. Ook kunnen zij een kijkje nemen in het nieuwe dienstencentrum en enkele woningen. De Stichting Ouderzorg Rivierenbuurt gaat het dienstencentrum exploiteren. Hierin komen vanaf 1 september onder meer een restaurant, Vraagwijzer Rivierenbuurt, de dagverzorging, de Wijkpost voor Ouderen, een zorgsteunpunt en de Maranathabibliotheek. In het dienstencentrum zullen in de toekomst veel activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd.

Thomas van Aquinokerk
Op de hoek van de Rijnstraat en de Lekstraat waar nu de Aquinohof wordt gebouwd, stond voorheen de rooms-katholieke kerk Heilige Thomas van Aquino. Vernoemd naar deze filosoof en theoloog die leefde in de dertiende eeuw.