Ingezonden persbericht


Demonstratie op zaterdagmiddag 17 juni tegen asociaal asielbeleid

Aanvang 13.30 uur: Stadhuisplein Almelo

ALMELO - Somalische familie met drie jonge kinderen op straat, uitgeprocedeerde asielzoeker pleegt zelfmoord in uitzetcentrum, kinderen van uitgeprocedeerd gezin in de gevangenis. Zo maar een greep uit de verschrikkelijke verhalen waar asielzoekers in Nederland mee te maken hebben. Het asielbeleid van deze regering, dat steeds inhumaner lijkt te worden, is voor Dhr. A. Nawidi en de Almeloër Bert Maathuis, naar eigen zeggen een reden om een manifestatie te organiseren. Zo komen er op zaterdag 17 juni bekende sprekers, waaronder Tweede Kamerlid Jan de Wit van de SP, Mw. Poyande, voorzitter van de Internationale Federatie van Iraanse Vluchtelingen en poëzieschrijfster Joke Kaviaar naar Almelo. Zij gaan vertellen over de ernstige mensonwaardige omstandigheden als gevolg van het huidige asielbeleid en wat daaraan verbeterd moet worden. Tevens is er een interview met een bewoonster uit een asielzoekerscentrum (AZC).

Maathuis: 'Nog steeds is het asielbeleid in Nederland uitermate inhumaan. Wij willen ons in Almelo en omgeving niet afkeren van de gebeurtenissen en maken ons sterk voor een rechtvaardig én humaan beleid. Wilt u meehelpen? Neem dan contact op: bertmaathuis@tomaatnet.nl'

Schending van rechten van het kind

De organisatie roept iedereen op om met spandoeken en borden naar de manifestatie te komen om asielzoekers, die veelal in zeer schrijnende situaties leven, steun te betuigen. Bovendien kunt u onmiddellijk helpen en in actie komen, want Amnestie International is aanwezig om uw handtekening in ontvangst te nemen voor de actie 'GEEN KIND IN DE CEL.' Deze actie wordt door de website www.geenkinderenindecel.nl ondersteund. Op dit moment zitten tientallen kinderen in detentie zonder een crimineel verleden. Op de site is te lezen dat Nederland hiermee tegen vele internationale mensenrechtenverdragen handelt. Deze verdragen stellen dat detentie alleen mag worden toegepast als er redelijkerwijs geen alternatieven zijn. 'In het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind, dat ook door Nederland is ondertekend, staat dat de belangen van kinderen voorop horen te staan.' Op de site kunnen mensen middels het ondertekenen van een manifest hun steunbetuiging tonen. Tot op heden staat de teller op bijna 78000 handtekeningen.

De manifestatie wordt met live-zang /-muziek opgeluisterd en eindigt om ongeveer 15.15 uur.

Voor aanvullende informatie:

E bertmaathuis@tomaatnet.nl
T 0546-531.526


---- --