Ingezonden persbericht


Utrecht, 15 juni 2006

Utrecht presenteert zich voor Europees Jeugd Olympisch Festival

Gemeente Utrecht en NOC*NSF presenteren zich op zaterdag 17 juni a.s. op een bijeenkomst van het Europees Olympisch Comité in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Marcel Sturkenboom (directeur sport NOC*NSF) zal daar door middel van een promotiefilm en presentatie het bidbook van Utrecht "Reach the top at sea level!" toelichten. Met dit bidbook stelt Utrecht zich kandidaat om het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in 2011 te organiseren. Oftewel: de Olympische Spelen voor de jeugd.

Naast Utrecht zijn er nog vier andere kandidaat-steden uit de landen: Denemarken, Italië, Letland en Turkije. Na de presentatie in Boekarest zal een aantal steden afvallen. De overblijvende steden zullen bezocht worden door een Commissie van het Europees Olympisch Comité (EOC). In de algemene vergadering van het EOC in december 2006 zal het besluit vallen wie het Europees Jeugd Olympisch Festival in 2011 mag organiseren.

De Olympische Spelen voor de jeugd zijn een unieke kans om een sterke impuls te geven aan jeugdsport en talentontwikkeling in Utrecht en Nederland. De afgelopen tijd is gebleken dat er bij de sportbonden en verenigingen veel draagvlak is om mee te werken aan dit evenement. Ook is er een goede samenwerking tot stand gekomen met de Universiteit Utrecht en de Ministeries van VWS en Defensie.

De gemeente Utrecht en NOC*NSF kijken met vertrouwen uit naar de unieke kans om dit Olympische evenement te mogen organiseren. Utrecht heeft goede sportaccommodaties, ruime ervaring met grote sportevenementen, voldoende overnachtingscapaciteit en veel mogelijkheden voor het organiseren van side-events.

De promotiefilm die in Boekarest wordt getoond, is vanaf volgende week te bekijken via www.sport.nl.