Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maasbree, 16 juni 2006

Recreatiepark BreeBronne viert dertigjarig jubileum

Toeristische kwaliteitsstandaard in Limburg op hoog niveau

Op 17 Juni wordt op recreatiepark BreeBronne in Maasbree het dertigjarig bestaan gevierd. Het park viert echter niet alleen de eigen verjaardag, maar staat vooral stil bij de ontwikkeling die het toerisme de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Een stijgende lijn is als rode draad in de toeristische branche zichtbaar. Diverse organisaties en personen, die aan de bakermat staan van deze ontwikkeling, zullen hun opwachting maken op het jubileumfeest in Maasbree. Naast algemeen manager Frank van Gerven zullen ook burgemeester Rabelink van Maasbree en gedeputeerde Ger Driessen een welkomstwoord uitspreken.

Een aantal jubileumacties worden speciaal voor omwonenden en andere gasten georganiseerd. Op 17 juni wordt een groots feest met diverse Nederlandse artiesten georganiseerd. Dit is geheel gratis toegankelijk, prijzen van drank zijn sterk gereduceerd. Ook worden in de Junimaand ludieke 'prijzen van toen' gehanteerd. Werd in 1976 nog (omgerekend) twaalf Euro betaald voor een overnachting, in 2006 wordt dezelfde nostalgische prijs berekend.

In de dertigjarige geschiedenis van het Noord-Limburgse park werd een breed scala van predikaten, titels en Awards aan BreeBronne vergeven. Consumentenclubs zoals ANWB, de Duitse ADAC en de Engelse Alan Rogers zijn regelmatig lovend over het toonaangevende park. Redenen daarvoor zijn onder andere de thematisering met de Libel Lilly en het aanbieden van een recreatieprogramma in meerdere leeftijdsgroepen. Ook luxe faciliteiten zoals kindersanitair, kinderrestaurant en binnenzwembad zorgen voor een hoge gastenwaardering.

Het toeristische aanbod in Limburg is al langere tijd van een zeer hoge kwaliteit. De Provincie onderkent dit: ambitieuze plannen, zoals de koppeling van zorg met toerisme, werden onlangs op een conferentie in Maasbracht ontvouwd. Het al lange tijd aanwezig zijn van een bijzonder goed aanbod - het toonaangevende recreatiepark BreeBronne wordt dertig jaar - duidt erop dat de toerist in Limburg een constante kwaliteit mag verwachten. //////