Gemeente 's-Hertogenbosch

16-06-2006
Wethouder bezoekt Wijkactiedag 'Duik in je gezondheid' op de Brede Bossche School De Hambaken

De wethouder mevrouw Eugster bezoekt aanstaande zaterdag, 17 juni de wijkactiedag en opent deze officieel om 10.30 uur. Deze dag wordt georganiseerd voor de wijken Hambaken en Orthen-links. Als onderdeel van het themajaar `Duik in je gezondheid!' 2006 het jaar over gezond eten en bewegen, zijn dit voorjaar in opdracht van de gemeente 's-Hertogenbosch in totaal vier wijkactiedagen georganiseerd. De dag op de BBS De Hambaken is de laatste in de rij.

Op deze wijkactiedag kunnen bewoners van 18 jaar en ouder (die zich daarvoor hebben aangemeld) gratis meedoen aan gezondheidstesten. Alle wijkbewoners kunnen informatie krijgen over een actief en gezond leven en meedoen aan Nordic wandelen of Yoga. De wijkactiedag wordt door de GGD Hart voor Brabant georganiseerd in samenwerking met Servicepunt Sport en Bewegen, Vivent, Fysiocompany, Divers en de vrijwilligers van het gezondheidsactiepunt.

De eerst drie wijkactiedagen op 19 april in Oost, op 10 mei in Boschveld/Deuteren en op 9 juni in de Haren/Donk/Reit/Slagen hebben reeds met succes plaatsgevonden.

Gezondheidstesten
De bewoners die deelnemen aan de testen vullen een vragenlijst over voeding en bewegen in. Getest wordt of een deelnemer overgewicht heeft, of het vetpercentage en de bloedsuikerwaarde goed is en hoe groot de knijpkracht en lenigheid is. De deelnemers krijgen aansluitend een persoonlijk voedings- en bewegingsadvies van een diëtiste en een fysiotherapeut.

Informatie
Behalve de testen en de adviezen is er op de wijkactiedagen ook informatie te krijgen over gezondheidsactiviteiten die in de wijk worden gehouden. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten, een cursus gezonde voeding en bewegen en speciale spreekuren.