Open Dag Vliegclub Rotterdam (VCR)

Altijd al willen vliegen?

Dan is dit uw kans!
Beleef uw eigen vlucht boven Zuid-Holland,
bekijk Zestienhoven met andere ogen
en....
ervaar de gezelligheid van onze vliegclub !

Velen van ons hebben "iets" met vliegen, dromen er zelfs over om ooit zelf een vliegtuig te kunnen besturen, maar hebben nog steeds die stap niet genomen. Op 17 juni 2006 biedt de Vliegclub Rotterdam (VCR) de mogelijkheid om de stap te zetten en een begin te maken die droom te realiseren. Dan organiseert de VCR een Open Dag voor Rotterdam en wijde omgeving. Deze site besteedt de komende tijd aandacht aan het programma in de lucht en op de grond, plus speciale aanbiedingen, dus bezoek hem regelmatig.

VCR: de grootste en de leukste

Aan de Zaventembaan, op de uiterste zuidwest punt van Rotterdam Airport, pal tegenover de threshold van baan 06, is sinds 1963 de Vliegclub Rotterdam gevestigd. Een clubgebouw met theorie-leslokaal, bar en terras met uitzicht op de landingsbaan, een hangaar en platform, bieden ruimte aan zo'n vierhonderd leden en een vloot van elf vliegtuigen: vier Piper Warriors, een Piper Archer, een Piper Cadet en een viertal Robins. Sinds januari 2006 is daar de kersverse Diamond DA40 bijgekomen.

De club produceert vele duizenden vlieguren per jaar, zowel door lesvluchten als door binnen- en buitenlandse clubvluchten. Bovendien kan de club zich beroemen op het enige formatieteam in Nederland dat geheel uit hobbyisten bestaat en met sportvliegtuigen vliegt: de Victor Romeo Formation. Een groeiende groep vliegers is zich aan het specialiseren in aerobatics.

De clubleden willen het vliegplezier graag delen met anderen. Zo zijn patiëntjes van het Rotterdams Sophia Ziekenhuis onze bijzondere gasten tijdens speciaal voor hen georganiseerde vliegtochten rond Rotterdam. De VCR is daarmee de grootste en, vanzelfsprekend, leukste vliegclub van Nederland.

Dus: waar kun je beter beginnen met vliegen dan hier ?