Ingezonden persbericht


SkeelerRonde Zaanstad

Zaandam, mei 2006


- Persbericht -

Grote interesse SkeelerRonde Zaanstad

Voor de 8e maal vindt op zaterdag 17 juni 2006 de SkeelerRonde Zaanstad plaats. Skeeleren op een zonnige zomeravond door de Zaanstreek is een mooie belevenis "op wieltjes". De starts zijn vanaf 18.00 uur op de Peperstraat in het centrum van Zaandam. Inmiddels hebben zich al vele deelnemers ingeschreven waaronder ook Stephan Wielinga en Sjaak de Wolff uit de selectie voor de World Inline Cup.

Inschrijvingen
Sinds de inschrijving is geopend hebben zich naast de vele toerrijders ook al een aantal prominente wedstrijd rijders aangemeld waaronder kilometervreters Gerard Kleinjans en Cees Keijzer.Dat je nooit te oud bent om mee te doen bewijst Douwe ter Schure van Skeelerclub Zwanenburg die met zijn 76 jaar de bronzen plak pakte op het wereldkampioenschap schaatsen voor veteranen in Helsinki. Namens Right to Play zal Martijn Kromkamp meedoen en verder zullen van de al ruim 120 wedstrijd aanmeldingen voorlopig Arjen Smit , Roy Boeve, Durk Fabriek, Erik-Jan Spijkerman, Arjan Mombarg, Roel van Hest en de dames Anniek en Sigrid ter Haar van de partij zijn.De deelnemers komen uit heel Nederland waarbij zich nu al skaters uit 65 verschillende woonplaatsen hebben aangemeld.

Parcours
De SkeelerRonde Zaanstad is een ronde van circa 33 kilometer slingerend langs de groene randen van de stad, door gezellige woonbuurten en het water van alle zeven kernen van Zaanstad.

Wegens het succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten om wederom het rondje HalfOm toe te voegen. Hierbij kunnen skaters en skeelers die nog niet zo geoefend zijn een rondje van 14 kilometer rijden. Ook is deze afstand bij de jeugd populair gebleken Deelnemers onder 16 jaar zijn daarbij ook welkom onder begeleiding van een volwassene.

Veiligheids helm en verkeersregels openbare weg
Deelnemers zijn verplicht een helm te dragen, daarnaast worden pols-, knie- en elleboogbeschermers sterk aanbevolen. Het aangegeven parcours is zoveel mogelijk vrij van verder verkeer. Toch word voor eigen veiligheid aanbevolen om de verkeersregels en aanwijzingen op en rond het parcours aan te houden.

Kidsrace
Om 14.45 uur begint de inschrijving voor de enige echte Kidsrace die om 15.30 uur van start zal gaan in Saendelft. Er zal zowel individueel als in teamverband worden gestreden om de kanjers van de middag! Rond de klok van 18.00 uur zullen zij het parcours langs de Dorpsstraat met elkaar gaan versieren, om de toppers aan te moedigen!

Medewerkers
Om de SkeelerRonde Zaanstad op rolletjes te laten verlopen zullen ruim 200 medewerkers ingezet worden, het succes van een dergelijk evenement kan niet zonder vrijwilligers.

GeĂŻnteresseerden voor medewerking kunnen informatie inwinnen bij de organisatie.

Businessrace
Op dit moment beginnen ook de aanmeldingen voor de businessrace al binnen te komen. De businessrace is voor veel bedrijven en scholen en instanties een prima gelegenheid om op sportief gebied een gezamenlijke prestatie te leveren.

Informatie
Informatie inwinnen en online inschrijven voor deelname aan de 8e SkeelerRonde Zaanstad kan via de website www.skeelerronde-zaanstad.nl.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van verder beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Le Champion i.o.v. Stichting SkeelerRonde Zaanstad info@skeelerronde-zaanstad.nl tel. 072 - 53 38 136. Voor actuele informatie zie ook de website: www.skeelerronde-zaanstad.nl

>