Gemeente Hulst


Persbericht - 23.05.2006

Uitreiking Pelgrimstas

We leven in een maatschappij waar het geven van schouderklopjes niet zo vanzelfsprekend is. Daarom werd in 2000 de Pelgrimstas in het leven geroepen. De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap, maar in dit kader niet voor een andere soort onderscheiding in aanmerking komen.

De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de persoon waar het om gaat heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht. Hierbij stond steeds de gemeente Hulst centraal en zijn in principe de gemeente en haar inwoners en/of bezoekers de begunstigden geweest.

Op zaterdag 17 juni 2006 worden 4 inwoners van de gemeente Hulst in het zonnetje gezet. Burgemeester J.F. Mulder zal die dag tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis te Hulst de pelgrimstassen uitreiken aan:


- De heer A. Kulludra

- De heer W. Dobbelaer

- Mevrouw M. de Brouwer

- De heer J. Paardekam

De bijeenkomst begin tom 15.00 uur.

De heer A. Kulludra
De heer Kulludra uit Hulst krijgt de Pelgrimstas voor zijn inzet voor de EHBO, het Rode Kruis, Gehandicaptensport De Snelle Wieltjes, Vluchtelingenwerk en SWO.

De heer W. Dobbelaer
De heer Dobbelaer uit St. Jansteen ontvangt een Pelgrimstas voor zijn jarenlange inzet voor de toneelvereniging Camere van Rhetorica St. Jan Steene. Binnen de vereniging was hij een bindende factor en een drijvende kracht.

Mevrouw M. de Brouwer
Mevrouw De Brouwer uit Hulst heeft de Pelgrimstas verdiend voor maar liefst 20 jaar vrijwilligerswerk in De Blaauwe Hoeve en bij De Zonnebloem. Verder gaat zij iedere maandag wandelen met bewoners van De Sterre en in de zomer fietsen. Zij helpt in het zwembad en bij Jeugdvakantiewerk. Ook verzorgt zij bloemschikwerk voor de kerk.

De heer J. Paardekam
De heer J. Paardekam uit St. Jansteen zet zich al jaren in voor de gehandicaptenvereniging, door middel van het hele jaar prijsjes te maken voor de verloting op de kerstviering.

De Pelgrimstas wordt alleen aan inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt en is vormgegeven in brons. Bovendien refereert deze vorm van waardering aan de beroemdste inwoner van onze gemeente : Reynaert de Vos. Hij ging op pad met zijn pelgrimstas.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl