Ingezonden persbericht


Persbericht

FIETSTOCHTEN OP 17 OF 18 JUNI NAAR BIOLOGISCHE BOERDERIJEN

Milieudefensie Nijmegen organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 juni een tweetal groepsfietstochten naar biologische boerderijen. Zaterdag een lange fietstocht ( 40 km.) naar twee bedrijven in Hemmen/Randwijk, zondag een korte route (14 km.) naar Leuth. Beide fietstochten starten om 10.30 uur bij de Natuurwinkel aan de Groenestraat 199 in Nijmegen; vooraf kan hier een kopje koffie of thee genuttigd worden. Iedereen kan gratis meedoen en bovendien een gratis lunchtasje met biologisch hapje en drankje meenemen.

In het weekend van 17 en 18 juni vinden de jaarlijkse Open Dagen van de biologische landbouw plaats. Onder de noemer 'Ga de boer op!' heeft Milieudefensie met de Natuurwinkel en andere organisaties in heel het land zo'n 50 fietsroutes georganiseerd naar de deelnemende biologische boerderijen. Op de boerderijen kunnen belangstellenden kennis maken met de praktijk van de biologische landbouw in eigen omgeving. In de stal en op het veld valt te zien hoe gewerkt wordt aan goede en diervriendelijke producten, zonder gebruik van gif, kunstmest en gentech.

De fietstochten vanuit Nijmegen voeren zaterdag naar t uinderij de Stroom (Hemmen) en de Lingehof (Randwijk), een bedrijf met zeer diverse activiteiten: akkerbouw, fruitteelt, melkkoeien, tuinbouw, agrarisch natuurbeheer en een boerderijwinkel. Naast een rondleiding bieden de bedrijven een groentenproeverij, trekkerritjes en strohutten bouwen aan. Op zondag wordt zuivelboerderij Groenhouten in Leuth bezocht; er zijn melkkoeien en scharrelkippen, een zuivelkaasmakerij (met kaasproeverij) en een boerderijwinkel.

De fietstochten kunnen ook individueel worden gereden; de routebeschrijvingen zijn te verkrijgen bij de Natuurwinkel in de Groenestraat, op zaterdag 17 juni kan daar ook het gratis lunchtasje worden afgehaald. Voor állle fietsroutes, meer informatie én kans op een fiets, kijk op: www.gadeboerop.nl of bel de Milieudefensie Servicelijn (020 6262620).