Gemeente Zwolle

Verkeersveiligheid Doe Mee Manifestatie in Berkum


Datum uitgave: 12-06-2006

2Op zaterdag 17 juni 2006 wordt er in Berkum op de kruising Erasmuslaan-Reviuslaan 'De Verkeersveilig Doe Mee' manifestatie georganiseerd. Iedereen kan meedoen aan verschillende activiteiten waar de nodige moed voor nodig is. Wie met minimaal vier activiteiten heeft meegedaan, doet mee aan de verloting van vier gratis toegangsbewijzen voor pretpark Walibi in Flevoland. De manifestatie begint om 12.00 uur tot 16.00 uur.
· Rijsimulator: Driving Simulator is een apparaat dat slipsituaties en rijden onder invloed van alcohol en medicijnen laat zien.


· Dodehoekspiegel: wordt aan de hand van demonstraties en voorlichting uitgelegd. · Skelterbaan: voor de kleintjes en heeft een sterk educatieve verkeersveilige waarde. · 30 / 50 demonstratie: een 30 km/uur zone in een stadswijk is nog lang niet stapvoets. · Het Nieuwe Rijden: een rijstijl waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de moderne motortechniek. · Reactietester / Computers 3VO: wie vangt een gulden die valt met de snelheid van 50 km/uur? De vangtijd is 1 seconde. · Brandweer: geeft een demonstratie over de rol van de brandweer tijdens een ernstig verkeersongeval. · Win een taart bij het Ja / Nee spel: dit spel meet de kennis van de verkeersregels bij de bezoeker.

Speciaal voor Berkum komt de dierenambulance om te laten zien hoe dieren gered worden. Mensen kunnen zich soms redden uit een autowrak, maar dieren zijn vaak te angstig. De vrienden van de dierenambulance weten er weg mee om dierenleed te voorkomen.

Bron: Afdeling Communicatie