Gemeente Hellendoorn


Roefelraad op zaterdag 17 juni

De gemeenteraad van Hellendoorn doet zoals elk jaar weer mee aan de Roefeldag. Een dag waarbij de kinderen van de basisscholen een kijkje mogen nemen in de 'keuken' van bedrijven. Het is een traditie geworden dat de gemeenteraad onder voorzitterschap van de burgemeester, de kinderen de gelegenheid biedt een heuse raadsvergadering te houden. De Roefelraad krijgt twee voorstellen voorgelegd en neemt in de gevormde fracties een standpunt in.Tijdens de plenaire vergadering moeten de kinderen op grond van argumenten een standpunt innemen over de voorstellen, waarna hoofdelijk gestemd wordt. Het voorstel dat de meerderheid van de raad krijgt, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Elk jaar weer blijkt het een verassend leerzame en leuke ervaring voor de jeugd. De raad spant zich dan ook elk jaar in om de kinderen een aantrekkelijk programma aan te bieden. De leden van de gemeenteraad denken met de uitwerking van het programma voor dit jaar weer in de roos te hebben geschoten. De Roefelraad krijgt namelijk de keuze tussen het beschilderen van de schutting rond de bouwplaats aan de Schapenmarkt in Hellendoorn en een Theaterworkshop in het Openluchttheater (bij slecht weer in het Spoortheater) met aansluitend een voorstelling voor publiek. De uitvoering van het besluit van de Roefelraad is op zaterdag 1 juli.

'Welke activiteit het wordt blijft dus nog even spannend. Het zal zeker niet aan de raad liggen om er een geslaagde Roefelraad van te maken.', aldus burgemeester Van Overbeeke.