Gemeente Enschede

Pleintjesbasketbal toernooi Enschede

dinsdag 13-06-2006

De Oude Markt wordt op 17 juni omgetoverd in een basketbalarena. Straatbasketballers uit Enschede, uit het hele land en uit Duitsland strijden hier om het kampioenschap van Enschede. Het pleintjesbasketbaltoernooi, waarbij teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen, vindt voor de veertiende keer plaats in Enschede.

Streetbasketball maakt in Nederland de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Het pleintjesbasketbal wordt in tal van plaatsen beoefend en kan zich verheugen in een grote populariteit, bij spelers en toeschouwers. De locatie Enschede heeft in ons de land de A-status, wat betekent dat het toernooi deel uitmaakt van de nationale voorrondes.

Nadat de organisatie van het Pleintjesbasketbaltoernooi Enschede in 2005 een samenwerkingsverband aanging met de Duitse Basketbalbond, heeft het toernooi hier een grensoverschrijdend karakter gekregen. Dit jaar nemen totaal 52 teams deel aan het toernooi op de Oude Markt. De organisatie is in handen van basketbalverenigingen Jugglers en Arriba, in samenwerking met de gemeente Enschede.

Het belooft een sportief, gezellig en dynamisch evenement te worden. In de pauze geeft een breakdancegroep een show. De combinatie van sport, muziek en dans maakt dit toernooi tot een fantastisch spektakel voor zowel de deelnemer als de toeschouwer. Voor details kunt u kijken op www.pleintjesbasketbal.org.


---