Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 13 juni 2006

Persbericht

Gemeentewerf open tijdens Bedrijvendag Zuidwolde

Tijdens de Open Bedrijvendag, zaterdag 17 juni 2006, is ook de gemeentewerf en het afvaldepot op het bedrijventerrein van Zuidwolde geopend. Ongeveer vijfenzeventig bedrijven openen deze dag hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Op de gemeentewerf zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Activiteiten op de gemeentewerf

Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur wordt een korte presentatie gegeven over de afvalinzameling, de afvalscheiding en het transport daarvan. Medewerkers zijn de hele dag aanwezig om van alles te vertellen over het materieel dat ze bij hun werkzaamheden gebruiken. Voor de kinderen is er een speurtocht over het terrein (niet op het afvalstation omdat dat te gevaarlijk is in verband met het aan- en afvoerverkeer). Deelnemers kunnen er leuke prijzen mee verdienen! Er is informatie over het gebruik van compostvaten en regentonnen. Ook kan tegen een gereduceerd tarief vaten en tonnen gekocht/besteld worden. Wethouder Liesbeth Koster zal geregeld op het terrein aanwezig zijn, onder anderen om mee te werken op het stortbordes.

Het afvalstation

Het afvalstation is zoals gebruikelijk vanaf 9.00 uur open en voor deze gelegenheid bieden wij de inwoners van De Wolden de gelegenheid om tot 16.00 uur hun huishoudelijke afval te storten. De spelregels daarvoor zijn zoals op alle andere openstellingen. De aan- en afrijroute is echter uitsluitend via de oostelijke (N48) kant van het bedrijventerrein. Dit om het bedrijventerrein zelf zo autoluw mogelijk te maken. Verkeersregelaars zullen de weg wijzen.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --