Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

tijdens de 'Heerlijk buiten eten' dagen

APPELTERN, 20060613 -- Wie mag zich straks Nederlands Barbecue Kampioen noemen? De Dutch Barbecue Association (DBA) organiseert voor de zevende keer deze kampioenschappen in de Tuinen van Appeltern. Op zaterdag 17 juni a.s. strijden 7 consumenten teams om deze titel en op 18 juni zullen de Barbecueproducenten met elkaar de strijd aan gaan.


De consumententeams bestaan uit mensen die uit pure hobby barbecuen. Zij durven het aan om een viergangenmenu op de barbecue te bereiden. De volgende teams doen mee:
1. Op naar de Top, G. Daalhuizen te Hilversum
2. Team Boer, R. Boer te Gorredijk
3. Grilling Planks, T. Plakké te Breda
4. Grill Bill, M. Koopman te Zwolle
5. Vette Bek, J. Hazebroek te Rotterdam
6. Captain's Jack's Barbecue Buccaneers, M. de Graaf te Zwolle

Op de zondag vindt er de strijd ter titanen plaats, want dan gaan de barbecueproducenten zelf barbecuen. Zij zullen echt alles uit de kast halen om deze titel in de wacht te slepen. De volgende teams doen mee:
1. Outdoorcooking team, W. ter Steeg te Groessen
2. Nutriconcepts, T. Plakké te Breda
3. Garden Kitchen, M.Los te Ermelo
4. Cobb Holland Team, F. ter Steeg te Groessen
5. Big Green Egg, W. Buddingh te 's Gravenhage
6. Cadac Europe BV, A. Lamers te Duiven

Het kampioenschap is op zaterdag 17 en zondag 18 juni van 13:00 tot 17:30 uur. De teams strijden om de gouden, zilveren en bronzen kampioensbeker. Bovendien zijn er nog prijzen voor het beste voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. Tenslotte wordt er dit weekend een Miss Barbecue en een Mister Barbecue 2006 gekozen! Als bezoeker van de 'Heerlijk buiten eten' dagen, kunt u zich ook aanmelden als Tafeljury tijdens de Barbecue Kampioenschappen. U gaat dan een gerecht proeven en beoordelen. Zo kunt u meebepalen wie de titel Nederlands Barbecue Kampioen mag krijgen!

'Heerlijk buiten eten' dagen
Tijdens de Nederlandse Barbecue Kampioenschappen vinden in Appeltern ook de 'Heerlijk buiten eten' dagen plaats. Hier worden de nieuwste trends en snufjes op barbecuegebied gepresenteerd. Er wordt een overzicht gegeven van kleine barbecues tot complete buitenkeukens maar ook smakelijke ingrediënten voor èn op de barbecue komen aan bod. Er worden barbecuedemonstraties gegeven waar de bezoekers veel handige tips en recepten krijgen, zodat ze thuis zelf aan de slag kunnen gaan met de barbecue. Kortom, u leert alles over de verfijnde grilkunsten om ook thuis dat karakteristieke barbecuegevoel op te roepen en royaal te genieten van heerlijk buiten eten. Voor mensen die genieten van lekker tafelen, barbecuen en kokkerellen in de tuin is dit een evenement wat niet gemist mag worden!


Voor meer informatie
Dutch Barbecue Association (DBA)
www.barbecue-dba.com
info@barbecue-dba.com
T. 026 - 370 0027




Dutch Barbecue Association