Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Favorieten aan de leiding in Altenfelden

16/06/2006

Altenfelden, 16 juni 2006
Onder een warm zonnetje werd gisteren en vandaag de dressuur verreden van de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden.

De `Reit- und Fahrverein Altenfelden' organiseert voor de 15e keer onder bezielende leiding van vierspanrijder Josef `Pepi' Leibetseder deze internationale menwedstrijd. 126 aanspanningen uit 16 landen komen dit weekend aan start. Voor meerdere landen, waaronder Oostenrijk, geldt de wedstrijd als belangrijke kwalificatie voor de WK's enkel-en vierspannen later dit jaar. Bovendien telt de wedstrijd voor het eerst mee als kwalificatie voor de FEI indoor wereldbeker vierspannen.

In de koningsrubriek gaat meervoudig wereldkampioen en Aken 2006-winnaar Ysbrand Chardon aan de leiding voor de Australiër Boyd Exell en Koos de Ronde. De meest bekende Oostenrijkse vierspanrijder Albert Pointl bracht jonge paarden uit en eindigde op de 10e plaats, voor gastheer Josef Leibetseder. De Oostenrijkse nieuwkomer Hubert Scherz wist met het vierspan Lippizaners van de staatsstoeterij Piber de 15e plaats te behalen en voldeed hiermee aan de FEI-eisen voor eventuele deelname aan het WK.

De enkelspanrubriek werd gewonnen door Sanna Tirkkonen uit Finland, voor Anne Violaine Brisou uit Frankrijk en de Oostenrijker Andreas Rathner.

Regerend wereldkampioen bij de tweespannen Rainer Pointl bleek met zijn WK-span niet te verslaan. Hij won de dressuur met acht punten voorsprong op de Pool Sebastian Bogacz en Isidor Weber uit Tirol, die vorige week in de Donau Alpen Pokal in Saumur nog derde werd.

Morgen staat de deelnemers een zware marathon met zeven hindernissen te wachten. Vanwege het warme weer en de vele deelnemers start de eerste menner al om 08.00 uur.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/AUT/ALTENFELDEN/

©Hippoevent Dr. Jürgen Schwarzl