Koninklijke Ahold


Ahold krijgt goedkeuring rechtbank voor schikking massa-effectenclaim in de Verenigde Staten

zaterdag 17 juni 2006

Amsterdam, 17 juni 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de federale rechtbank van het District of Maryland, Baltimore, Maryland, Verenigde Staten haar finale goedkeuring heeft gegeven aan de schikking die Ahold heeft getroffen met de hoofdeisers in de massa-effectenclaimzaak 'In re Royal Ahold N.V. Securities & ERISA Litigation'.

Ten aanzien van de massa-effectenclaim zijn de hoofdeisers een schikking van alle vorderingen jegens Ahold overeengekomen voor een bedrag van USD 1,1 miljard (EUR 937 miljoen). De schikking betreft Ahold, haar dochtermaatschappijen en overige aan haar gelieerde ondernemingen, de individuele gedaagden alsmede de syndicaatbanken.

Ahold Press Office: 020 509 5343

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over het verwachte bedrag van de schikking ten aanzien van de massa-effectenclaim en verwachtingen dat de uitspraak van de rechtbank definitief zal worden, alsmede het tijdstip daarvan. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in de forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de risico's dat de gerechtelijke uitspraak met succes zal worden herzien in hoger beroep, dat een verzoek tot herziening in eerste instantie zal worden toegewezen, Aholds vermogen zich te verdedigen, maatregelen van gerechtelijke, overheids- en toezichthoudende instanties, alsmede andere factoren waarvan een aantal wordt toegelicht in de documenten die Ahold in openbare registers heeft neergelegd. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar of voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.