Gemeente Hardenberg

Juni 2006 - Naam voor brede school Marslanden: De Matrix

Naam voor brede school Marslanden: De Matrix

Zaterdag 17 juni 2006

De brede school in de Hardenbergse wijk Marslanden gaat De Matrix heten. De naam werd gekozen na een prijsvraag waar leerlingen van de basisscholen in de gemeente aan mee konden doen en werd bedacht door Leonie Helthuis uit Hardenberg.

De gemeente Hardenberg kreeg ruim 40 inzendingen. Uiteindelijk bedacht Leonie Helthuis uit Hardenberg de naam De Matrix. Leonie zit nu op basisschool t Spectrum en gaat na de opening van de brede school naar OBS De Kern die straks in brede school De Matrix in Marslanden gevestigd is. Ze bedacht de naam De Matrix na het bekijken van de tekeningen van de brede school. Volgens Leonie heeft de brede school de vorm van een matrix met blokken naast en op elkaar. Ook vond ze de naam mooi klinken.

De selectiecommissie, onder andere bestaande uit de architect van het gebouw en wethouder Joost Liese was het met Leonie eens en koos voor de naam De Matrix. Volgens de selectiecommissie past de naam De Matrix goed bij het gebouw en bij het concept van de brede school. Een matrix is toegankelijk, overzichtelijk en heeft een duidelijke structuur. Dat vinden ook de gebruikers van de brede school belangrijk. Bovendien zijn de vlakken in een matrix met elkaar verbonden. Zo willen ook de gebruikers van de brede school zich met en aan elkaar verbinden. Tegelijkertijd kunnen de vlakken in een matrix ieder hun eigen identiteit behouden, net zoals de gebruikers van de brede school. Volgens de architect van de brede school, Simone van den Brink van architectenbureau Marlies Rohmer, past de naam prima bij het gebouw, de plattegrond van het gebouw en de gevelelementen.

De naam werd op vrijdagmiddag 16 juni bekendgemaakt op de locatie waar nu de brede school gebouwd wordt. Samen met Leonie onthulde wethouder Joost Liese een bord met daarop alle namen van de deelnemers in de brede school en daarboven de nieuwe naam De Matrix. Leonie heeft een mooie prijs gewonnen. Bovendien mag ze met de klas waar ze na de zomervakantie in zit, een dagje naar het Attractiepark Slagharen. Het Attractiepark heeft deze prijs belangeloos beschikbaar gesteld.

De brede school De Matrix in Marslanden is eind dit jaar klaar. Het zorgt voor een compleet netwerk van onderwijs, zorg en welzijn onder één dak. Het wordt een gebouw met een hart, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en vormt een herkenbaar en markant baken in de wijk Marslanden.