1e persbericht van zaterdag 17 juni 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 17-06-2006

Eindhoven: Politie houdt man met gestolen motor aan

Op de achterplaats van zijn woning aan de Arcadeltstraat heeft de politie vrijdag om 21.25 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen hem met de motor lopen. Hij liep een brandgang in en zette het voertuig in de berging achter zijn woning. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan na vernielingen en bedreiging

De politie heeft vrijdag om 23.30 uur op de Leeuwenstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in de woning van zijn moeder in de wijk Tivoli veel vernielingen aangericht. Er waren een ruit, een deur en kasten vernield. Hij zou ook zijn moeder en enkele te hulp geschoten buurtbewoners met een mes bedreigd hebben. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Zaterdag om 3.45 uur heeft de politie op de Dommelstraat een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. De man was vanwege wangedrag uit een horecazaak gezet. Buiten de zaak gaf hij de eigenaar van de zaak plotseling een vuistslag in het gezicht. Een losse tand en een bloedneus waren het gevolg. Samen met een portier, die nog een kopstoot van de man kreeg, hield de eigenaar de man in bedwang tot de politie kwam. Deze nam de man mee en sloot hem in.

Eindhoven: Politie houdt vechtersbazen aan

De politie heeft zaterdag om 4.10 uur op het Stratumseind drie Eindhovenaren van 44, 20 en 17 jaar oud aangehouden. Politiemensen grepen in bij een vechtpartij op straat. De 17-jarige gaf een van de politiemensen een karatetrap tegen het been. De jongen werd aangehouden en ingesloten. De 44-jarige man wilde steeds vechten en ging op last van de politie niet weg. Hij werd daarom aangehouden. Hij verzette zich tegen die aanhouding. De man is de cel ingegaan. De ruzie zou zijn ontstaan omdat een 20-jarige Eindhovenaar de dochter van de 44-jarige verdachte had geslagen. De 20-jarige Eindhovenaar is aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van autoinbraak aan

Op de Friezenkampstraat heeft de politie zaterdag om 5.15 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een man veel belangstelling had voor geparkeerde autos aan de Populierenweg. Het signalement van de man gaven de getuigen door aan de politie. Een man met dat signalement liep hard weg bij de komst van de politie. Op de Friezenkampstraat zagen de politiemensen de man achter een auto liggen. Hij had cds bij zich. Deze komen vermoedelijk uit een auto die op de Populierenweg stond. Deze auto was opengebroken. De man werd naar het bureau gebracht. Onderweg spuugde hij naar de politiemensen. Ook beet hij politiemensen in de arm en vinger. Hij is de cel ingegaan.

Helmond: Politie houdt man met gestolen kleding aan

De politie heeft vrijdag om 23.15 uur op de Kasteel Traverse een 37-jarige man uit Grave aangehouden. Politiemensen zagen dat hij een tas met kleding weg gooide toen hij hen zag. Controle leerde dat in de tas kleding zat die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Er zaten nog prijskaartjes aan de kleding. De kleding, vijf broeken, zes stuks ondergoed, twee zwembroeken, een shirt, een pyjama en een bh, zijn in beslag genomen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Budel: Politie zoekt getuigen van bedreiging

De politie is op zoek naar een bedreiging die afgelopen donderdag rond 18.15 uur in het Boudriepark in Budel plaatsvond. Een 35-jarige geestelijk gehandicapte man zou door twee jongens en een meisje met een mes zijn bedreigd. Zij wilden sigaretten van de man. De man kon op zijn driewielige fiets wegrijden. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze bedreiging. Zij kunnen bellen met 0900 8844.

Deurne: Fietser gewond bij eenzijdige aanrijding

Een 28-jarige fietser uit Asten is vrijdag even voor middernacht gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Vlierdenseweg. De man reed met zijn fiets tegen een geparkeerde auto. De man is met een gebroken kaak in het ziekenhuis opgenomen.

Gemert: Politie houdt man aan na slaan met bierglas

Zaterdag om 2.30 uur heeft de politie op de Churchilllaan een 19-jarige man uit Boekel aangehouden. Hij had op het Binderseind, bij een horecagelegenheid, een 16-jarige jongen uit De Mortel met een bierglas in het gezicht geslagen. Het slachtoffer had flinke snijwonden aan de neus. De verdachte is ingesloten.

Waalre: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdag om 2.15 uur in Waalre een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had in hun woning zijn ex-vriendin in het gezicht geslagen en haar keel dicht geknepen. De man is ingesloten.

Waalre: Politie houdt verdachten diefstal aan

De politie heeft zaterdag om 5.35 uur op de Raadhuisstraat twee mannen van 38 en 33 jaar uit Waalre aangehouden. De politie betrapte hen toen zij bezig waren een hoogwerker te stelen. Ze hadden de motor gestart en al een klein stukje gereden. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.