Politie Gelderland-Zuid

Veel bestuurders zonder gordel

Tweestromenland, 17-06-2006 o In het district Tweestromenland zijn vrijdag enkele verkeerscontroles gehouden waarbij bleek dat nogal wat bestuurders hun autogordel niet droegen.

* Bij een controle op de Graafseweg in Wijchen, die gehouden werd van 08.00 tot 12.00 uur, zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast konden enkele bestuurders geen rijbewijs tonen, werd een automobilist bekeurd voor het niet handsfree bellen en was een auto niet APK gekeurd. Ook bromfietsers werden gecontroleerd. Eén van hen droeg geen helm en een bromfietser kon geen bromfietscertificaat tonen.
* Vrijdagavond werd gecontroleerd op de Molenweg in Groesbeek. Daar bleken 20 mensen de gordel niet te dragen. Eén automobilist bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 260 ug.l. Daarnaast werd bekeurd voor het niet dragen van een bromfietshelm, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en voor het rijden met een verlopen APK-keuring. Eén van de gecontroleerde bestuurders probeerde nog een valse naam op te geven. Helaas voor hem lukte dit niet en kreeg hij daarvoor ook nog eens een proces-verbaal. (03)