Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 17-06-2006

Gestolen truck met oplegger leeg teruggevonden
ROGAT/EERSEL De op 28 mei in Rogat gestolen truck met oplegger beladen met bier is donderdag aangetroffen op een parkeerplaats in de buurt van het Brabantse Eersel. De lading bier was verdwenen. De auto bleek te zijn opengebroken. De combinatie gaat zo snel mogelijk terug naar de eigenaar. (06-146154)

Politie zoekt bestuurder kleine blauwe vrachtauto RUINEN De politie zoekt de bestuurder van een kleine blauwe vrachtauto (zogenaamde Pick Up) die vrijdagmiddag op de Neuzendijk in Ruinen een drietal 10 jr. kinderen heeft aangesproken en gezegd dat ze bij hem in de auto moesten stappen. De kinderen deden dit niet. Ze schrokken wel erg en raakten overstuur. Op school vertelden ze wat hen was overkomen waarna de politie werd ingelicht. De auto is niet meer in de omgeving aangetroffen. Wel is deze door verschillende mensen rondom Ruinen gezien, o.a. op de Armweide. De politie heeft nog geen idee waarom de man de kinderen heeft aangesproken. Mogelijk zijn er mensen die weten wie deze bestuurder is of waar de auto thuishoort. Het gaat om een helder blauwe auto met laadbak met deuken en roestplekken. De bestuurder is een ongeveer 50 jr. man met donker grijzend haar. Mensen die iets weten over deze auto of de bestuurder kunnen bellen met 0900-8844. (06-151932)

Mogelijk illegale vreemdeling aangehouden
EMMEN Op het station in Emmen hield de politie vrijdagmiddag een nog onbekende, waarschijnlijk Poolse, man aan. De man veroorzaakte problemen in de trein. Hij had geen kaartje, wenste zijn naam niet op te geven en kon zich niet identificeren. Hij is voor het vaststellen van zijn identiteit en verblijfstatus ingesloten op het politiebureau. (06-151935)

Politie controleert op rijden onder invloed
ASSEN Bij een alcoholcontrole vrijdagmiddag op de Azieweg in Assen moesten 190 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van hen had teveel gedronken.

Inbrekers op heterdaad aangehouden
EMMEN In een kantoor aan de Waanderweg in Emmen hield de politie vrijdag aan het eind van de middag twee inbrekers aan. Het gaat hierbij om twee mannen van 21 en 24 jr. uit Gouda. Ze waren door het openbreken van een deur naar binnen gegaan. Een schoonmaakster zag de mannen met een auto voor de deur stoppen en toen zij even later lawaai in het gebouw hoorde belde ze direct de politie. Agenten troffen de mannen aan in een kantoor. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (06-152016)

Boete voor feestvuur
SCHOONOORD De politie heeft vrijdagavond een 51 jr. bewoner van de Hazekampstraat in Schoonoord bekeurd voor het illegaal verbranden van afval. De man had na de overwinning van het Nederlands elftal in zijn tuin een vreugdevuur aangestoken waarbij de vlammen metershoog reikten. Dit trok de aandacht van veel mensen in de omgeving waarna de politie werd gebeld.

Vervelende vreugde-uitingen
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond na de wedstrijd van het Nederlands elftal een grote groep jongeren weggestuurd vanaf een rotonde in de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen. Dit ging zonder echte problemen. Er werd veel bier gedronken en passerende weggebruikers hadden last van de groep. Een drietal jongeren is bekeurd, o.a. voor overmatig alcoholgebruik.

In de rest van de provincie ging de vreugde over de overwinning van het Nederlands elftal nergens gepaard met ongeregeldheden. Wel was hier en daar sprake van geluidsoverlast maar ook daarbij was een waarschuwing van de politie voldoende om er een eind aan te maken.

Aangehouden voor mishandeling vriendin en vernieling EMMEN Op de Meerstraat in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26 jr. inwoner van Emmen aan. De man had eerder op de avond zijn vriendin geslagen en bedreigd en bij haar woning een ruit vernield. Hierna verdween hij. De politie trof hem later aan op de Meerstraat. De man was dronken en had waarschijnlijk drugs gebruikt. In zijn zakken vond de politie een zakje drugs. Dit is in beslag genomen evenals twee (verboden) speelgoedpistolen die bij de man thuis zijn aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (06-152081)

Brand in clubgebouw
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er brand in het clubgebouw van de duikersclub aan de Sportlaan in Hoogeveen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het gebouw afbrandde. De politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken. Er is aangifte gedaan. (06-152118)

Meisje van fiets getrapt politie zoekt getuigen VRIES Vrijdagavond tussen 22.30 en 22.45 uur is op de Taarloseweg in Vries een 14 jr. meisje uit Vries door een groepje nog onbekende jongens van haar fiets getrapt. Ze vloog met haar fiets over de kop en brak daarbij o.a. twee vingers. Ook raakte haar fiets beschadigd. De politie is op zoek naar de groep jongens en wil graag in contact komen met een oudere man op een fiets die waarschijnlijk getuige is geweest. Het meisje fietste samen met haar vriendin. Ter hoogte van de achterzijde van de Aldi kwam hen een groep van vier of vijf jongens op fietsen tegemoet. De meisjes gingen beiden aan een kant van de weg fietsen zodat de groep jongens tussen en door kon. Tijdens het passeren schopte één van de jongens tegen de zijkant van haar fiets waardoor het meisje haar evenwicht verloor, een boom raakte en over de kop vloog. Het meisje is in het ziekenhuis in Assen aan haar verwondingen behandeld. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan. (06-152114)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.