Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor heling fiets

Nijmegen, 17-06-2006 o De politie heeft vrijdagmiddag een 46-jarige Nijmeegse aangehouden. Zij wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan heling van een fiets.

De vrouw kwam donderdag met een dure Batavus damesfiets bij een rijwielstalling aan de Voorstadslaan in Nijmegen. Omdat er geen slot op de fiets zat mocht deze daar volgens de regels niet gestald worden. De vrouw vertelde toen aan een medewerker van de stalling dat ze de fiets voor een luttel bedrag had gekocht. Vrijdag kwam de vrouw terug met dezelfde fiets, nu voorzien van een goedkoop slotje. De stallingmedewerker vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Die constateerde dat het framenummer van deze dure fiets was weggevijld. De fiets werd in beslag genomen.
Enkele uren later kwam de vrouw terug om haar fiets op te halen. Zij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde zij dat ze de fiets inderdaad voor een "koopje" had gekocht van enkele onbekende jongens. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt wegens heling.
De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van deze bruin/zwarte Batavus Staccato damesfiets.
(03)