Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 17 juni 2006

Man overlijdt aan zijn verwondingen na ongeval

SPRANG-CAPELLE Gisteravond is een 64 jarige inwoner uit Elshout in een ziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen overleden, nadat hij eerder op de avond betrokken is geweest bij een ongeval op de Nederveenweg te Sprang-Capelle.

Een 25 jarige bestuurder uit Sprang-Capelle reed rond 17.00 uur met een bestelbus, achteruit uit garagebox, van een bedrijf gevestigd aan de Nederveenweg. Hij zag daarbij het slachtoffer niet, die op dat moment als voetganger op de oprit van de garage stond. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer ten val kwam. Met ernstig hoofdletsel werd de man met spoed overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg waar hij, enkele uren later, aan zijn verwondingen overleed.

De politie stelde ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. Camerabeelden gaven aan dat het slachtoffer kort voor het ongeval met zijn gezicht in de richting van de Rijksweg A59 stond. Hij heeft vermoedelijk de bestelbus niet aan zien komen. Een getuige verklaarde dat de man recht achter de laadklep van de bestelbus stond waardoor de 25 jarige bestuurder de man vermoedelijk niet heeft kunnen zien.

Orde herstelt na aanhouding van twee mannen

RIJEN De politie herstelde gisteravond de orde in de Tuinstraat en Laagstraat, nadat er een massale vechtpartij uitgebroken was tussen twee groepen lokale jongeren. Er werden twee mannen van 18 en 22 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Kort na de voetbalwedstrijd Nederland Ivoorkust, rond 21.30 uur ontving de politie de melding van een massale vechtpartij in de Tuinstraat te Rijen, waarbij ongeveer 30 lokale jongeren tussen de 16 en 22 jaar, betrokken zouden zijn. De vechtersbazen zouden gebruik maken van knuppels. Diverse politie-eenheden zijn direct ter plaatse gegaan en zorgden ervoor dat de orde snel hersteld kon worden. Een van de jongeren, een 17 jarige plaatsgenoot liep tijdens de vechtpartij diverse verwondingen aan het gezicht op. Uit het eerste ingestelde politieonderzoek ter plaatse bleken de twee verdachten zich schuldig te hebben gemaakt aan de mishandeling. De aanleiding was een discussie over het wereldkampioenschap voetbal. Beiden zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Auteur: Desiree Brabers