KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

17-6-2006

EK Laser Radial Riccione - Italië (slot)

Op einde van dit kampioenschap had de wind het laaste woord. Na 4 uur wachten op wind besloot het Race Committee de finals af te lassen. De zeilers van Project 2012 waren erg blij met deze beslissing en juigden luid wanneer een paar van onze zeilers het podium betraden!

Gijs Pelt eindigde vierde in het klassement waardoor hij zijn eerste European Laser Cube mocht ontvangen maar viel helaas net buiten de boot voor een podiumplek.

Marit Bouwmeester wist na brons vorig jaar, haar resultaat op te krikken naar zilver! Ik ben erg blij met dit eindresultaat aangezien ik meer hou van een lekker stevig windje, aldus een lachende Marit! Project 2012 Team Manager en coach Mark Littlejohn is van mening dat dit een mooie warming-up is voor het ISAF jeugd WK in Weymouth, UK in juli. Ze is zich nog meer aan het verbeteren en ze blijft steady varen.

Wanneer Steven Le Fevre zijn eerste prijs in ontvangt nam, ging het dak eraf bij het Nederlandse Team! Een trots moment voor ons allemaal!

"Project 2012 zou graag iedereen willen bedanken die zich hebben in gezet om dit EK tot een mooi einde te brengen!

Fred Moerman, die hier was namens de Laser Organisatie Nederland, was een grote steun op het water als materialen boot bij de Senior vloot en de LON gaf ons een extra rubberboot mee. Marga Pelt, secretaris Project 2012, hield een oogje in het zeil op alles wat er zich tijdens de EK afspeelden en Team moeders bedankt voor al het heerlijke eten wat ons is voorgeschoteld! Thuis in Nederland organiseerde Renske de Haas alle press berichten en Hessel Evertse, onze Manager Topzeilen, zorgde er voor dat er genoeg geld was om dit EK tot een groot succes te maken!

Kortom, een geweldige regatta. Ik kijk uit naar de volgende! De fotos maken mij erg trots!"
Aldus Mark Littlejohn, Project 2012 Manager en Coach.