Politie Twente

Extra persbericht Politie Twente van zaterdag 17 juni 2006

Slachtoffer overleden aan verwondingen

Oldenzaal

Eerder vandaag werd onderstaand persbericht verstuurd. Aanvulling hierop is dat het 32-jarige slachtoffer rond het middaguur aan z'n verwondingen is overleden.

Man neergeschoten in woning

Oldenzaal

Zaterdag 17 juni omstreeks 00.05 uur krijgt de politie de melding dat in een woning aan de Leliestraat in Oldenzaal een man is neergeschoten. Ter plaatste treft de politie inderdaad een zwaar gewonde man, het betreft een 32-jarige Oldenzaler. Het slachtoffer is hierop direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij aankomst bij de woning komt de 48-jarige bewoner naar buiten. Hij overhandigt de politie een pistool. De man wordt hierop aangehouden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat beide heren in de woning onenigheid hebben gekregen waarbij de 48-jarige verdachte zich zo bedreigd voelde dat hij het 32-jarige slachtoffer neerschoot. Hierop heeft de man direct 112 gebeld voor hulp. Tijdens de schietpartij was ook de 38-jarige vrouw van de verdachte in de woning. Zij is later in de nacht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Zowel de 48-jarige man als de 38-jarige vrouw zijn in verzekering gesteld. De toestand van de 32-jarige Oldenzaler is op dit moment kritiek. De politie heeft de zaak in onderzoek. (06-076298)

Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --