2e persbericht van zaterdag 17 juni 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 17-06-2006

Eindhoven: Politie houdt man met drugs aan

Vrijdag is een 39-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Strijp aangehouden. De politie was getipt dat de man drugs in huis had. Tijdens de huiszoeking werden drugs gevonden, ongeveer 100 xtc-pillen, een aantal cachetten cocaïne, ongeveer een liter GHB en een onbekende hoeveelheid amfetamine. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Holstraat een zwarte Fiat Stilo met het kenteken 24-LV-RJ gestolen.

Helmond: Politie vindt hennep in auto

Bij een controle op de Lithoijenseweg vond de politie zaterdag om 11.40 uur 50 gram hennep in de auto van een 41-jarige Helmonder. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Oirschot: Televisietoestel weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Korenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een flatscreen tv weggenomen. Op de eerste etage is een kantelraam opengebroken.

Geldrop: Nog drie verdachten van overval gijzeling vast

De politie houdt nog drie verdachten van de overval gijzeling, die vrijdag in Geldrop plaatsvond, vast. Het zijn drie mannen van 26, 27 en 32 jaar oud. Hun nationaliteit moet nog vast gesteld worden. Twee mannen die vrijdag ook werden aangehouden bleken niet als verdachte aangemerkt te kunnen worden. Zij zijn dezelfde dag nog in vrijheid gesteld. Het onderzoek duurt nog voort. De drie verdachten worden maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Mierlo: Politie zoekt doorrijder na aanrijding

De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkere Audi 80 die vrijdag rond 20.00 uur op de Geldropseweg ter hoogte van de afslag naar t Wolfsven, een aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed. De bestuurder ging een personenauto, een blauwe Renault Clio, passeren. Toen hij naast de Clio reed stuurde hij naar rechts en raakte de Clio. De bestuurder van de Audi reed na het voorval door. De politie van Geldrop-Mierlo-Nuenen wil graag in contact komen met getuigen. Deze kunnen bellen met 0900 8844.

Aarle Rixtel: Auto weg na woninginbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Broekelingstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning werden een flatscreen tv, 100 euro en autosleutels weggenomen. Met de sleutels werd de auto, een zwarte Ford Mondeo met het kenteken 79-NL-DV, weggenomen. In de auto lagen een pc, een beamer, een projectiescherm en een fotocamera.