Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 Juni 2006

Ulft- Verkeersongeval met beenletsel

Een 16 jarige man uit Gendringen is op 16 juni om 09.10 uur gewond geraakt aan de Over de IJssel. De man reed met zijn bromfiets over de Over de IJssel. Bij een uitrit reed een 55 jarige man uit Arnhem met zijn auto achteruit de weg op en zag daarbij de man op de bromfiets over het hoofd. De man is met letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Doetinchem / Eibergen- Rijden onder invloed De politie heeft op vrijdag een 23 jarige automobilist uit Heelsum aangehouden aan de Raadhuisstraat. De man werd een blaastest afgenomen, daaruit bleek dat hij te veel alcohol gedronken had. Uit ademanalyse bleek dat de man een promillage van 1.06 had. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook aan de J F Kennedylaan werd om 00.48 uur een 54 jarige bestuurder uit Oudekerk aan de Amstel aangehouden. De man werkte mee aan de blaastest waaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Ademanalyse wees uit dat de man een promillage van 2.02 had. De man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd. In Eibergen werd een 48 jarige bestuurder uit Eibergen aangehouden aan de Hortensialaan om 01.15 uur. De man had te veel alcohol gedronken. Na ademanalyse bleek dat de man een promillage van 1.01 had. Ook deze man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Toldijk- Vernieling auto De politie onderzoekt een vernieling van een auto aan de Zutphen-Emmerikseweg. De vernieling heeft plaatsgevonden rond 02.35 uur. De daders hebben door middel van houten paaltjes, die zij uit een tuin van een woning hebben getrokken, een brievenbus kapot geslagen. Daarna werd door de daders een auto die op een oprit bij een woonhuis stond vernield. Alle ruiten van de auto zijn ingeslagen. Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Aalten/ Lichtenvoorde/ Ulft- Vernieling van ruit van horecagelegenheid' De politie heeft vrijdag om 22.50 uur een 22 jarige man uit Aalten aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een ruit van een horecagelegenheid heeft vernield aan de Landstraat. Ook in Lichtenvoorde sneuvelde er aan de Markt omstreeks 23.56 uur een ruit van een horecagelegenheid. De politie doet nog onderzoek naar de dader.

Ulft- Stoeptegel door ruit woning Aan de Parkietstraat is rond 00.30 uur een stoeptegel door een ruit gegooid. De bewoner is door het glasgerinkel wakker geworden. De politie stelt een onderzoek in.

////Einde berichten////

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --