Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 juni 2006

Apeldoorn- Dodelijk eenzijdig verkeersongeval

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er om 01.58 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden aan de Landdrostlaan/Polderlaan. De bestuurder van het busje, een 53 jarige man uit Hazerswoude Dorp, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom. De man is ter plekke overleden. De bijrijder, een 50 jarige vrouw uit Apeldoon, raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

Apeldoorn- Rijden onder invloed

En 38 jarige man uit Apeldoorn is door de politie aangehouden aan de Regentesselaan wegens rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole nam de politie een blaastest bij de man af. Na ademanalyse bleek dat de man een promillage van 0.85 had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Apeldoorn- Verdachte van inbraak aangehouden

Bij een inbraak om 06.30 op zaterdag in een bedrijf aan de Deventerstraat is een inbreker aangehouden door de eigenaar. Nadat het alarm was afgegaan was de eigenaar naar het bedrijf toegegaan en zag nog net de inbreker de kelder induiken. Niet veel later probeert de inbreker over een hek te klimmen en weg te komen. Op dat moment komt er een busje met werknemers aangereden en die konden de verdachte aanhouden. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau.

Apeldoorn- Vier verdachten aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft op vrijdag rond 16.25 uur aan de Hoofdstraat een 12, een 13, en twee 14 jarige meisjes uit Apeldoorn, Beekbergen en Lieren aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes hadden gestolen goederen uit diverse winkels bij zich. De meisjes zijn na verhoor weer overgedragen aan de ouders.

Apeldoorn- Veelpleger aangehouden

Op vrijdagmiddag heeft de politie rond 17.20 uur een veelpleger aan de Hoofdstraat aangehouden. De man, een 33 jarige uit Apeldoorn, had een jas bij een winkel ontvreemd. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Apeldoorn- Man beroofd en geslagen

Een 14 jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.20 uur beroofd van zijn telefoon en portemonnee aan de Hoofdstraat. Ook is de man door de daders geslagen in zijn gelaat. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Apeldoorn- Politie int openstaande boetes tijdens wk

De politie heeft op vrijdag 16 juni een 44 jarige vrouw aangehouden en ingesloten omdat ze nog een aantal (drie) boetes moest betalen. Een andere vrouw uit Apeldoorn kwam uit voorzorg naar het politiebureau. Ze gaf aan dat ze tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Ivoorkust geen politie aan de deur wilde hebben en betaalde daarom haar openstaande boetes. Ook aan een 36 jarige man uit Apeldoorn werd een bezoek gebracht. Hij heeft zijn openstaande boete betaald.

/////Einde berichten///////

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055-5486648

---- --