Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Datum: 17 juni 2006

P E R S B E R I C H T

Elburg- Diefstal uit woning

De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Klokbekerweg. De daders hebben zich op vrijdag 16 juni tussen 12.00 uur en zaterdagnacht 0.30 uur toegang tot de woning verschaft. Vermoedelijk zijn de daders door op het dak te klimmen en een raam open te breken, een van de kamers van de bovenverdieping binnen gegaan. De daders hebben onder andere geld ontvreemd. Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Epe / Wezep- Rijden onder invloed

De politie heeft een 62 jarige man uit Epe om 21.00 uur aangehouden aan de Stationsstraat. De man reed met zijn auto door de paardenstoet van de Eper Paardenvierdaagse. De politie hield de man aan en liet de man een blaasproef doen. Daaruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek na ademanalyse dat de man een promillage van 1.24 had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Om 01.37 uur hield de politie een 45 jarige man uit Epe aan op de Verbindingsweg. De man viel op door zijn rijgedrag waarop agenten de man een blaasproef hebben laten doen. Op het bureau bleek dat de man een promillage van 1.96 had. De man kreeg een proces-verbaal en een rij-ontzegging.

In Wezep hield de politie een 20 jarige man uit deze woonplaats op zijn snorfiets aan. De man negeerde een stopteken van de politie waarop de man werd aangehouden. De politie nam een blaasproef af. Ademanalyse wees uit dat de man een promillage van 1.73 had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Harderwijk- Diefstal uit woning

De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Kortkamp. De inbraak heeft tussen maandag 12 juni 08.00 uur en vrijdag 16 juni 08.30 uur plaatsgevonden. Uit de woning zijn onder andere sieraden, een perzisch tapijt en een dvd speler ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Nunspeet- Kerkhaan weer terecht

De politie heeft vrijdagavond de gestolen haan van de kerktoren aan de Dorpsstraat van Nunspeet terug gevonden. Bij een controle van de jeugd, die zich ophielden in de buurt van de kerk, vond de politie de haan aan de achterkant van de kerk weer terug.

Harderwijk- Gewonden bij vechtpartijen

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er rond 02.20 uur een vechtpartij aan de Achterste Wei. Een 22 jarige man uit Harderwijk kreeg woorden met een 20 jarige man uit Harderwijk. Dit was het begin van een vechtpartij waar ook een 50 en een 23 jarige man uit Harderwijk zich mee gingen bemoeien. De mannen van 20, 23 en 50 jaar werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de Smeepoortstraat is rond 00:10 uur een 21 jarige man uit Harderwijk in elkaar geslagen door vijf a zes nog onbekende mannen. De man is naar de eerste hulp gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerde- Snelheidscontrole aan de Eperweg

De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Eperweg. Van de 1338 passanten hebben er 167 de maximum snelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/pu in plaats van de toegestane max snelheid 50 km/pu.

Vaassen- Verkeerscontrole nav klachten uit de buurt

De politie heeft naar aanleiding van klachten uit de buurt een verkeerscontrole gehouden aan de Torenstraat. De politie heeft negen keer een proces-verbaal gegeven aan bestuurders die tegen het verkeer inreden. Ook ontvingen vier bestuurders een proces-verbaal wegens het niet dragen van de gordel.

///////Einde berichten///

Nadere informatie: Politievoorlichter Alice von Piekartz 055 - 548 6648

---- --