Verzamelpersbericht zaterdag

's-Hertogenbosch, 17-06-2006

Dronken man aangehouden

s-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagmorgen in de Stationstunnel een 44-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had even daarvoor treinreizigers lastig gevallen. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar slaat buitenspiegel politiebus

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Markt. Toen de politie hem met de auto passeerde, sloeg hij tegen de rechterspiegel van de politiebus. Deze klapte naar binnen, maar raakte niet beschadigd. Ook kon de Bosschenaar zich niet legitimeren, waarna hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Openbare dronkenschap

s-Hertogenbosch Op de Parade heeft de politie vrijdagavond een 43-jarige man uit Vught aangehouden. De man was stomdronken en probeerde een fiets mee te nemen die op slot stond en waar hij geen sleuteltje van had. Agenten zagen dit en hebben de man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging van zijn 50-jarige ex-vriendin.

De man zou geld van haar tegoed hebben en bedreigde haar vervolgens met de dood. De politie heeft de man bij de woning van de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Minderjarige zoon bedreigt vader

Vlijmen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15-jarige jongen aangehouden op de Potgieterstraat. Hij wordt ervan verdacht een raam van zijn ouderlijk huis te hebben vernield. Ook zou hij zijn vader met een balletjespistool bedreigd hebben en diens auto vernield hebben. Vervolgens is de jongen naar een vriend vertrokken, waar de politie hem heeft aangehouden. Hij is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld. Zijn vader wenst geen aangifte te doen. In plaats daarvan kiest de familie voor een (jeugd)hulpverleningstraject. De politie heeft het balletjespistool in beslag genomen. Dit wordt vernietigd.

Trappende Bosschenaar op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige Bosschenaar aangehouden op de Karrenstraat. Hij had een 18-jarige man uit Bergen op Zoom geschopt. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren en hebben de Bosschenaar aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voetgangersgebied binnenstad

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag in de binnenstad een controle gehouden in het voetgangersgebied op de Kerkstraat, Hinthamerstraat, Visstraat en Hooge Steenweg. Dit resulteerde in 98 bekeuringen. Winkeliers en voetgangers beklaagden zich bij de politie over het feit dat (brom)fietsers zich niet hielden aan de geslotenverklaring die geldt in het voetgangersgebied. In totaal zijn hiervoor 72 fietsers en 24 bromfietsers bekeurd. Twee bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm.

Twee man in politiebureau aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33- en 35-jarige man uit Vught aangehouden in het politiebureau op de Vogelstraat. Daar maakten ze ophef over het doen van aangifte en sloegen een agent.

De mannen kwamen s nachts beschonken op het bureau om aangifte te doen van fietsendiefstal. De fietsen zouden gestolen zijn bij een café op de Korenbrugstraat. Een agent zei dat het nu niet mogelijk was om hiervan aangifte te doen en wees hen op de mogelijkheid om de volgende morgen of via Internet aangifte te doen. Ze scholden de agent vervolgens uit en de 33-jarige man sloeg hem een bloedlip, waarna beide mannen zijn aangehouden.

Naar later bleek, waren de fietsen niet gestolen, maar hadden de mannen niet goed gekeken bij het café.

Gewelddadige heer in het verkeer aangehouden

Rosmalen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige automobilist uit Asten aangehouden op de Kloosterstraat voor mishandeling van een 24-jarige automobilist uit Rosmalen.

De mannen hadden onenigheid gekregen in het verkeer. Dit resulteerde in een handgemeen op de kruising bij de Dungense brug, waarbij de Rosmalenaar op het gezicht geslagen werd en hij op zijn beurt de buitenspiegel van de man uit Asten vernielde. Deze wilde de schade op de Rosmalenaar verhalen en er ontstond een wilde achtervolging. Op de Kloosterstraat botste de Rosmalenaar tegen een lantaarnpaal en raakte zodanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Hij zal later verhoord worden.

De man uit Asten is ter plekke aangehouden voor mishandeling en overtreding van de Wet Wapens en Munitie omdat hij met een knuppel rondzwaaide.

Vier jongeren aangehouden

Schijndel - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongeren (twee van 17 en twee van 18 jaar oud) in hun woonplaats aangehouden op de Molendijk-Noord. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op de Heikampen. Om de orde te handhaven, vorderde de politie de jongeren om te vertrekken. Omdat ze weigerden hieraan gehoor te geven, zijn ze aangehouden. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandelt buren

Sint Oedenrode De politie heeft vrijdagmiddag een 40-jarige man in zijn woning in Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 43-jarige buurvrouw en haar 21-jarige zoon te hebben mishandeld.

De vrouw had haar buurman aangesproken op het parkeergedrag van zijn vriendin. De man pakte haar bij de keel en duwde haar tegen de muur. Zij raakte hierbij gewond aan haar hoofd. Haar zoon werd door de buurman geslagen.

Moeder en zoon hebben aangifte gedaan van de mishandeling. De buurman is aangehouden en in verzekering gesteld.

17-jarige aangehouden voor vernieling

Vught De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden op de Bosscheweg in Vught. Hij wordt ervan verdacht een autoruit te hebben vernield. Hij is ingesloten voor verhoor.

Winkeldief met losse handjes

Uden De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige winkeldief aangehouden. Toen hij in een drogist aan de Galerij betrapt werd door het personeel, ging hij er met de goederen vandoor. De verkoopster liep achter hem aan. Zij leende de telefoon van een voorbijganger en belde de politie. De verdachte sloeg vervolgens degene die zijn telefoon gaf. Deze persoon wordt verzocht contact op te nemen met de politie en te bellen naar 0900-8844.

De verdachte is op de Sacramentsweg door omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie. Deze hebben de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Dronken man tegen boom

Erp De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Veghel aangehouden op de Voorbolst in Erp. Daar was de man met zijn auto tegen een boom aan gereden, maar raakte niet gewond. Hij had teveel alcohol gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man beledigt agenten

Uden De politie heeft vrijdagavond op de Botermarkt een 19-jarige Udenaar aangehouden voor belediging. Hij schold de agenten uit en riep dat ze moesten opflikkeren. Hij werd direct aangehouden en bleek flink wat bier gedronken te hebben.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Udenaar aangehouden voor mishandeling

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Markt in Uden een 17-jarige Udenaar aangehouden voor mishandeling van een 16-jarige Udenaar.

De 17-jarige jongen sloeg het slachtoffer meerdere malen op het gezicht. Agenten van het Biketeam zagen dit gebeuren en hebben de jongen aangehouden.

Man beledigt agent

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige Udenaar aangehouden voor belediging. Hij had op de Sint Janstraat een agent uitgescholden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 25-jarige Amerikaan aangehouden op de Efferen. De man wordt verdacht van mishandeling van een 37-jarige Udenaar en vernieling van een auto.

De man maakte op straat ruzie met zijn 21-jarige Udense vriendin, waar hij momenteel verblijft. Toen een buurtbewoner vroeg wat er aan de hand was, kreeg deze een klap in het gezicht. De politie was ondertussen door een buurvrouw gebeld en heeft de verdachte aangehouden. Haar auto raakte beschadigd omdat de verdachte op haar motorkap gezeten had.

De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Vrouw beledigt agenten

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38-jarige vrouw in haar woonplaats op de Drossaard aangehouden voor belediging.

De politie vorderde haar meerdere malen om zich te verwijderen van een terras, waar zij bezoekers lastig viel. Ze weigerde te vertrekken en schold de agenten uit, waarna ze is aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Lollig proces-verbaal voor broek laten zakken

Uden De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Erp aangehouden. De jongen had op de Markt in Uden meerdere malen zijn broek laten zakken en toonde daarbij zijn geslachtsdeel aan het vrouwvolk. De jongen wijt het zelf aan teveel alcohol en wilde voornamelijk lollig doen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Nistelrode Op de Udenseweg zijn vrijdagmiddag een 41-jarige man en 17-jarige jongen uit Nistelrode gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 38-jarige moeder van de jongen zat naast de 41-jarige bestuurder en bleef ongedeerd.

De bestuurder moest uitwijken voor een kraan die wegwerkzaamheden verrichtte. Hij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij en de 17-jarige jongen zijn met hun verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. De kraan werd bestuurd door een 25-jarige Ossenaar.

Mannen aangehouden

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen (27 jaar) uit Heerhugowaard aangehouden. Agenten zagen een man zijn blaas legen op de Meierijsche Kar en vroegen hem naar zijn naam. De man kon zich niet legitimeren en hij werd aangehouden. De andere man bemoeide zich met de aanhouding en voldeed niet aan de vordering om te vertrekken. Hij werd even later op de Cereslaan aangehouden. Hij bleek nog een boete open te hebben staan voor rijden onder invloed. Deze heeft hij betaald.

Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijf in brand

Herpen In een loods van een bedrijf op de Broekstraat in Herpen heeft zaterdagnacht brand gewoed.

De brandweer heeft het vuur geblust. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft een onderzoek ingesteld. Ook is zij reeds gestart met het buurtonderzoek.

De 50-jarige eigenaar deed aangifte van brandstichting. Dit is de tweede keer in vijf jaar tijd dat er brand heeft gewoed in het bedrijf.

Boete niet betaald

Oss - Op de Heuvel in Oss troffen agenten een 39-jarige Ossenaar die nog een boete van 280 euro open had staan. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij betaalde.

Man aangehouden met cocaïne

Oss De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid op de Eikenboomgaard een 21-jarige Ossenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij was in het bezit van een snowseal met vermoedelijk witte cocaïne. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bromfietser aangehouden

Sint Anthonis De politie heeft zaterdagnacht op de Molenstraat een 45-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Onder invloed

Cuijk De politie heeft op de Hazeleger een 45-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Ook bleek de APK-keuring van de auto sinds januari verlopen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Sissende gasfles

Grave De politie en brandweer moesten zaterdagmiddag uitrukken in verband met ontploffingsgevaar in een bouwkeet op de kruising Estersveldlaan met de Graafsedijk. In de bouwkeet bevond zich een sissende gasfles. De brandweer heeft de gasfles uit de keet gehaald, waarin al 30 liter gas vervlogen was. De politie heeft omstanders op een afstandje gehouden.

Man bedreigt eigen vrouw en overbuurvrouw

Velp (NB) De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Velp in zijn woning aangehouden voor bedreiging van zijn eigen vrouw en overbuurvrouw.

De man kreeg onenigheid met zijn 35-jarige overbuurvrouw en bedreigde haar mondeling met de dood. Getuigen zagen dat de man daarna zijn eigen vrouw (28 jaar) bedreigde met een mes en waarschuwden de politie. Die heeft de man aangehouden en ingesloten.

De overbuurvrouw heeft direct aangifte gedaan van de bedreiging, zijn eigen vrouw (nog) niet.

De politie onderzoekt de zaak.