Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlandse vierspanrijders niet te verslaan in Altenfelden

17/06/2006

Altenfelden, 17 juni 2006
Koos de Ronde zette vandaag de snelste tijden neer in de zeven hindernissen van de pittige marathon van de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden en won dit onderdeel. Ysbrand Chardon eindigde op de tweede plaats en gaat na zijn dressuurzege ruim aan de leiding in het 18 deelnemers tellende veld. Oostenrijks' beste vierspanrijder Albert Pointl volgde op de derde plaats. Boyd Exell kreeg tijdens de veterinaire controle het `Out' te horen waardoor hij niet verder mocht rijden.

Bij de enkelspan paarden won Benoit Vernay uit Frankrijk, voor Veronika Kwiatek uit Polen en de Fin Ben Simonsen. Voor de enkelspannen stond er veel op het spel met het oog op het WK in Italië, en dat was te merken. Er werd in hoog tempo gereden waarbij een aantal poorten regelmatig op twee wielen genomen werden. In de tussenstand gaat Vernay aan de leiding.
Ook bij de tweespan paarden werd er hard gestreden. De eerste plaats ging naar Sebastian Bogacz uit Polen, nipt voor de Duitse Karin Schitterle en Bogacz' landgenoot Arkadiusz Gorski.

Wereldkampioen tweespannen Rainer Pointl ondervond nadeel van de slechte bodem die na een wolkbreuk extreem glad was geworden. De jonge Pointl kwam alleen in de laatste twee hindernissen aan rijden toe en moest genoegen nemen met de zesde plaats. Hij behoudt echter de leiding in het tussenklassement.
Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Koos de Ronde was de snelste in de marathon
©Hippoevent Dr. Jürgen Schwarzl