Ingezonden persbericht

RENGER SNEUVELT IN KLAPPER!

NURBURG, 17 JUNI 2006 - Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) moest Renger van der Zande vanmiddag na een superstart zijn race in de eerste ronde van de Duits Formule 3 Cup voortijdig beëindigen. Door het gedrang voor hem kon hij een rijder van Target Racing niet meer ontwijken en kwam na een jump van twee meter uiteindelijk tot stilstand. In de eerste race belandde Renger wel in de punten door als zevende te finishen. In de stand om het kampioenschap bezet de snelle Q-dancer van SMS Seyffarth Motorsport na 10 races momenteel de zesde plaats met 32 punten.

De twee races van de Duits Formule 3 Cup werden in het voorprogramma van de 24-uursrace van de Nürburgring afgewerkt. Met 180.000 uitzinnige fans op de tribunes stond de autosport vandaag in de Duitse Eifel volop in de belangstelling. Voor aanvang van de eerste sessie nam Renger een grote gok want hij moest na een natte vrije training voor de eerste keer op een droge baan rijden. De Nijmegenaar pakte een negende stek terwijl hij in de afsluitende kwalificatie zich naar een zesde plaats wist op te werken.

In de hoofdrace kwam Renger als een tijger uit de startblokken. De Nederlander wist zich in de eerste bochten in recordtempo op te werken van de zesde naar de derde positie. Een paar bochten verder kwam er echter een abrupt einde aan zijn opmars. In het gedrang voor hem kon de Go Fast-rijder de Italiaan Azzoli niet meer ontwijken en moest zijn gehavende bolide langs de kant zetten. Voor Renger en het hele team een bittere pil omdat ze afgelopen week keihard hadden gewerkt om hoog in het klassement te eindigen.

Renger: "Welcome in the world of racing! Het was in vele opzichten een speciaal weekend voor me want ik heb nog nooit voor zoveel enthousiaste mensen gereden. Jammer van mijn tweede race want in mijn nieuwe Playseats leek de crash wel een computergame. Ondanks dat ik geen goed weekend heb beleeft, hebben we als team veel vooruit geboekt met de auto. Ik heb er absoluut veel vertrouwen dat we er de volgende races weer bijstaan!"

UITSLAG RECARO FORMULE 3 CUP RACE 01 NÜRBURGRING, 17 JUNI 2006:

01. Ho-Pin Tung, JB Motorsport, 25:07.203
02. Joey Foster, HS Technik Motorsport, + 01.820
07. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 21.195

UITSLAG RECARO FORMULE 3 CUP RACE 02 NÜRBURGRING, 17 JUNI 2006:

01. Ho-Pin Tung, JB Motorsport, 25:13.358
02. Marcello Thomaz, Swiss Racing Team, + 12.651
-.-. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 15 RONDEN

NIEUWS en FOTO is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.