Ingezonden persbericht

DOMINICK MUERMANS BOEKT BESTE SEIZOENSRESULTAAT OP NÜRBURGRING!

NÜRBURG, 17 JUNI 2006 - In het voorprogramma van de 'ADAC Zurich 24 Stunden Rennen' op de befaamde Nordschleife, heeft Dominick Muermans vandaag zijn beste seizoensresultaat in de Recaro F3 Cup gevierd. Nadat hij vanmiddag als achttiende was gestart, finishte Muermans na een weergaloze inhaalrace over 15 ronden uiteindelijk op een verdienstelijke 10e positie. Hoewel dit resultaat nog niet met kampioenschappunten werd beloond, kon de 21-jarige Limburger met opgeheven hoofd de Nürburgring verlaten.

KWALIFICATIES
In de anderhalf uur durende vrije training op het 4638 meter lange circuit werden Muermans en zijn collega's aanvankelijk verrast door plotse regenval. Omdat dit weekend, in tegenstelling tot het Beru Top 10 evenement drie weken geleden, gereden werd op het volledige Grand Prix circuit, moest Muermans dus niet alleen opboksen tegen deze onverwachte natte omstandigheden, maar ook tegen zijn ontbrekende baankennis. Op een opdrogende baan kwam Muermans in de eerste kwalificatie geleidelijk aan in zijn ritme en eindigde hij deze sessie als 22e. Onderstuur in het laatste deel van de tweede tijdtraining op vrijdagmiddag verhinderde dat Muermans zich in de top 10 kon manifesteren. Een 18e chrono bleek uiteindelijk het maximaal haalbare.

DOMINICK MUERMANS: "Het was inderdaad even wennen om op deze baanvariant de limiet te vinden. Omdat ik nog niet eerder op het Grand Prix parcours had getest duurde het aanvankelijk wat langer om in mijn ritme te komen. In de tweede sessie had het team een aantal aanpassingen aan de vleugels gemaakt, waardoor het ineens een stuk beter ging. Een extra vleugelaanpassing halverwege deze training bracht echter niet de gewenste verbetering, maar juist meer onbalans in de wagen. Maar ja, wie niet waagt...”

RACE 01 + 02
Een ijzersterke start van de eerste race op zaterdagochtend bracht Muermans direct 7 posities winst nadat hij in de eerste bocht al vier rijders buitenom had weten te passeren! Vanaf deze vijftiende positie drong Muermans lange tijd flink aan bij zijn voorgangers, maar moest hij door problemen met zijn koppeling helaas de strijd twee ronden voor het eind staken. Ook in de tweede race op zondagmiddag kwam Muermans goed uit de startblokken. Nadat de Universitair student als 18e gestart was, haalde hij op eigen kracht ronde na ronde tegenstanders in om na 15 ronden uiteindelijk als 10e te worden afgevlagd. Ondanks dat deze klassering nog geen kampioenschappunten opleverde, was Muermans terecht fier over zijn tweede optreden in de Duitse Eifel.

DOMINICK MUERMANS: "Na wat 'ups and downs' op donderdag en vrijdag ben ik heel tevreden met mijn beide races vandaag. Vanmorgen kreeg ik jammer genoeg al vroeg last van een onwillige koppeling waardoor ik niet langer de druk vol op de ketel kon houden. Door een gebroken spiebaan in de koppeling moest ik helaas vlak voor het vallen van de vlag de strijd staken. De race vanmiddag ging gewoon super en ik heb er dan ook echt van genoten. Ik heb beide races mijn koppie er goed bij gehouden en dat betaalde zich nu dus goed uit. Ik kijk al echt uit naar de volgende races op Assen!"

UITSLAG RONDE 09 RECARO F3 CUP - NÜRBURGRING
01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 15 ronden
02. Joey Foster (GBR), HS Technik Motorsport, + 01.820s
03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 03.258s
--. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, + 2 RONDEN

UITSLAG RONDE 10 RECARO F3 CUP - NÜRBURGRING
01. Ho-Pin Tung (CHN), JB MOTORSPORT, 15 ronden
02. Marcello Thomaz (BRA), Swiss Racing Team, + 12.651s
03. Natacha Gachnang (SUI), Bordoli Motorsport, + 13.120s
10. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, + 35.105s

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1), TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.