Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - voor onmiddellijke publicatie

Duits Formule-3 kampioenschap op Nürburgring
TWEE OVERWINNINGEN IN EEN WEEKEND VOOR HO-PIN TUNG

2006-06-17

Nürburgring, 17 Juni 2006 - Ho-Pin Tung (23) kwam naar de Nürburgring, zag en overwon twee keer. De jonge Chinees-Nederlandse coureur had het de afgelopen dagen druk met punten scoren, winnen en snelste ronden rijden. Dit weekend werden op de Nürburgring ronde 9 en 10 van het Recaro Formule 3 kampioenschap verreden. Tung heeft daarbij 23 punten van de maximale haalbare 24 punten weten te scoren. Tot dusverre heeft hij dit seizoen al vijf van de tien races gewonnen. Ho-Pin Tung: "Dit was een geweldig weekend. Ik kwam hier met twee punten achterstand in het kampioenschap en ik ga hier weg met een voorsprong van negen punten".

KWALIFICATIE
Het JB Motorsport team wist tijdens de eerste kwalificatie beslag te leggen op de eerste startrij. Ho-Pin zal zaterdag naast teamgenoot Ferdinand Kool plaatsnemen op de startgrid voor de eerste race. Marcello Thomaz en de Brit Joey Foster zullen direct achter de gele Lola's starten. De tweede race zal Ho-Pin Tung aanvangen vanaf de eerste startplek nadat hij tijdens de tweede kwalificatie sessie Marcello Thomaz voor wist te blijven.

HO-PIN: "Ik ben niet ontevreden. Het JB Motorsport team heeft goed werk geleverd wat mij in staat stelde om de tweede startplek achter mijn teamgenoot te pakken. Er had voor mij nog wel meer ingezeten maar helaas werd ik in mijn laatste snelle ronde even opgehouden door een langzamere deelnemer. Gedurende de tweede kwalificatie had ik een redelijke tijd neergezet die uiteindelijk goed genoeg bleek te zijn voor het behalen van de poleposition waardoor ik nu al een punt ben ingelopen op Joey Foster".

RACE-1
Zaterdagochtend vroeg maakte bij de eerste race van het weekend JB Motorsport rijder Ferdinand Kool vanaf pole position een slechte start mee en viel meteen terug waardoor Ho-Pin vanaf de tweede plek als eerste de eerste bocht in kon gaan. De Brit Joey Foster maakte had een goede start en kon aan het begin nog eventjes druk uitoefenen op de leider alvorens Tung zijn voorspong met snelle rondetijden kon uitbouwen. Ho-Pin pakte ook nog de snelste ronde van de wedstrijd en stond voor de vierde keer dit seizoen op de hoogste trede van het podium, met Foster en teamgenoot Kool op de tweede en derde plek.

HO-PIN: "Super, het ging echt goed! Ik maakte niet zo een hele goede start maar Ferdinand maakte een slechte start waardoor ik toch als eerste wegkwam. Foster kon aan het begin aanhaken maar later kon ik met constant snelle rondetijden mijn voorsprong uitbouwen en de race winnen."

RACE-2
Vanaf pole position vertrokken wist Ho-Pin de rest van de race te domineren. Meer als 150.000 toeschouwers waren getuige van een mooie overwinning van de Chinees-Nederlandse coureur die elke ronde zijn voorsprong verder kon vergroten. Wederom ging de snelste ronde van de race naar Ho-Pin en kon de blije coureur het podium delen met Marcello Thomaz en Natacha Gachnang.

HO-PIN: "Mijn start was niet zo goed want ik moest nog een keer snel de koppeling extra indrukken maar ik denk dat vandaag niemand's start goed was want ik was nog steeds als eerste weg. Ik was in staat om weg te rijden van de rest en kon eigenlijk de gehele race domineren ook dankzij het harde werken van het JB Motorsport team".

----------
Noot voor de redactie,