D66

Lousewies van der Laan favoriet onder D66-kiezers

Lousewies van der Laan is met 50% de favoriete lijsttrekkerskandidaat onder kiezers van D66. Minister Alexander Pechtold geniet de voorkeur van 22% van mensen die in 2003 op D66 hebben gestemd. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd representatief onderzoek van Maurice de Hond.

Fractievoorzitter Van der Laan geniet niet alleen de voorkeur van (voormalig) D66-stemmers, maar geniet ook het meeste vertrouwen onder aanhangers van PvdA, VVD en GroenLinks. Minister Pechtold is daarentegen weer relatief populair onder kiezers van CDA en SP. Het verschil in voorkeur bij de bevolking als geheel is relatief klein: 27% kiest voor Lousewies van der Laan, 23% geeft de voorkeur aan Alexander Pechtold.

Volgens Van der Laan zegt het onderzoek onder D66-kiezers maar weinig over het te verwachten eindresultaat. 'Bij deze lijsttrekkersverkiezing is het woord aan de leden van D66, het zijn niet de kiezers die stemmen. Dat gaat niet altijd gelijk op. Bovendien heeft Maurice de Hond er geen rekening mee gehouden dat er nog zes andere kandidaten meedoen met de lijsttrekkersstrijd. Ik ga er dus vanuit dat het spannend zal blijven tot het laatste moment'.

Voor meer informatie, zie de website van Maurice de Hond op www.peil.nl

17-6-2006 22:48