Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Rapidtoernooi voor de jeugd bij het NK in Hilversum

Op zondag 18 juni wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap schaken in Hilversum een rapidtoernooi voor de jeugd gespeeld. Iedere Nederlandse speler in de leeftijd tot en met 25 jaar die over de juiste rating beschikt kan aan dit toernooi deelnemen. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld. Het tempo is 25 minuten per speler per partij. Er wordt gespeeld in dezelfde zaal waar het Nederlands Kampioenschap plaatsvindt.

Er is plaats voor maximaal 120 spelers De kosten bedragen 5 euro. Er zijn twee groepen: rating 1850 en hoger en rating 1600-1900. Het toernooi is een initiatief van de Commissie Jeugdschaak van de KNSB.

Informatie over het toernooi en de wijze van aanmelden is te vinden in de wedstrijdkalender op de KNSB-site en op de website van het Nederlands Kampioenschap..

---

Veel werkzaamheden aan het spoor

Er vinden dit weekend diverse belangrijke schaakevenementen plaats. Als u deze wilt bezoeken of als u meespeelt moet u er rekening mee houden dat er op diverse plaatsen werkzaamheden aan het spoor zijn. Het onderstaande staat gepland:

Amersfoort-Amsterdam Centraal, zaterdag 13 en zondag 14 mei Hilversum-Weesp Almere Oostvaarders-Utrecht Centraal, zaterdag 13 en zondag 14 mei
Arnhem-Emmerich, zaterdag 13 mei vanaf 16.00 uur; zondag 14 mei tot 16.00 uur
Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal-Utrecht Centraal, zaterdag 13 en zondag 14 mei
Zwolle-Amersfoort, zondag 14 mei, tot 8.00 uur
Zwolle-Groningen, nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei, na 1.00 uur Roermond-Venlo, zondag 14 mei
Meer informatie is te vinden op www.ns.nl.

---

Play-offs meesterklasse 13 en 14 mei in Enschede

De play-offs van de competitie in de meesterklasse worden op zaterdag 13 en zondag 14 mei in Enschede gespeeld. Speelzaal is de Raadszaal Enschede, Oude Stadhuis, Langestraat 24, 7511 HC Enschede. De Raadszaal ligt op vijf minuten lopen van het station. In de halve finale staan de volgende wedstrijden op het programma:

SO Rotterdam - HSG
U-Boat Worx - Hotels.nl
Aanvang 13.00 uur.

Op zondag spelen de winnaars om de landstitel. De verliezers spelen om de derde en vierde plaats. De speelronde op zondag begint om 12.00 uur.
Alle informatie over het toernooi is te vinden op de website van de play-offs.

---