Gemeente Tilburg

Datum
16 juni 2006

Sophie op Mundial

200.000e speelt bas met Tanzaniaanse band

Een culturele en internationale ontmoeting, dat is het optreden van Sophie van Schaik samen met de Tanzaniaanse band Zemkala tijdens Festival Mundial a.s. zondag van 19.40 uur tot 20.10 uur. Het optreden staat gepland op het Ministerie Buitenpodium. Het optreden is een soort derde serenade; dit keer voor alle Tilburgers en bezoekers van Mundial.

Sophie van Schaik is de 200.000e Tilburger en eerstejaars studente aan de Fontys Rockacademie. Eerder al dit jaar gaf Burgemeester Vreeman op zijn gitaar de eerste serenade aan Sophie. Daarna volgde een serenade van Sophie aan Vreeman tijdens de ontvangst van alle 200 Tilburgers die rond het getal van de 200.0000e zaten. Nu geeft Sophie a.s. zondagavond een serenade, samen met de Tanzaniaanse band Zemkala.

Relatie met Tanzania

Waarom de Tanzaniaanse band en niet een andere band? Gon Mevis, wethouder Mondiale Bewustwording licht het a.s. zondag toe, voorafgaand aan het optreden van Sophie op het Ministerie Buitenpodium. Gon: "Tilburg werkt samen aan een stedenband met het district Same in Tanzania. Dit najaar bestaat deze stedenband 20 jaar. Dit wordt gevierd in september tijdens een werkbezoek aan Same. Tijdens zo'n werkbezoek brengen wij onze ervaringen over op het gebied van onderwijs, gezondheid en bestuur. Sophie is uitgenodigd om als 200.000e Tilburger mee te gaan. Zo ziet zij een andere kant van Tilburg, namelijk de kant van internationale samenwerking. Als we terugkomen, zullen Sophie en ik op een originele wijze verslag doen aan de inwoners van Tilburg. Hoe en wat precies, dat blijft nog even een verrassing."

Voor de pers:
Brugt Groenevelt: 013 542 8333
Annemieke Kanters: tel 013 542 8845


---- --